Prijava

Vaša prijava

Dvije razbojnice opustošile Konzum u Teslinoj ulici


Trgovina Konzuma u Teslinoj ulici našla se u ponedjeljak na meti dviju razbojnica. Oko 16,50 sati u trgovinu su ušle dvije žene i počele trpati artikle s polica u torbe u namjeri da ih ukradu. Dvije djelatnice pokušale su ih zaustaviti, ali bezuspješno.

– Na mjesto događaja izašli su policijski službenici te je tom prilikom utvrđeno da je u trgovinu ušlo više ženskih osoba romske nacionalnosti. U torbe koje su imale sa sobom stavljale su stvari s namjerom da ih otuđe. Tijekom prolaska blagajne jedna djelatnica pokušala ih je zaustaviti, što je dovelo do fizičkog napada na nju. Umiješala se i druga djelatnica koja je pozvala policiju, na koju je odmah nasrnula jedna od Romkinja. Napadačica je trgovkinju izgrebla noktima i rastrgala joj kutu – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nakon naguravanja, razbojnice su uspjele pobjeći. No, vrlo brzo su ih u obližnjoj ulici pronašli policajci.

-Riječ je o hrvatskim državljankama rođenim 1976. i 1991. godine. Žene su privedene u policijsku postaju te je nad njima nastavljeno kriminalističko istraživanje. Nakon dovršetka istraživanja, predane su pritvorskom nadzorniku te je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznenoj prijavi dostavljeno nadležnom općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici – dodao je Ljubanović.