Prijava

Vaša prijava

Goričanin u “Životu na vagi”: Roko kreće u show s rekordnom težinom


Supruga me godinama potiče da smršavim, a otkad sam dobio četvrto dijete, shvatio sam da je došlo vrijeme za promjene, objasnio je Velikogoričanin Robert Baković (42) razloge svoje odluke da se uključi u novu sezonu popularnog RTL-ova showa “Život na vagi”.

Bakovića mnogi Goričani znaju pod nadimkom Roko, a to ime nosi i njegov kiosk na Tržnom centru. U svojim mlađim i znatno vitkijim danima bio je nogometaš, i to prilično dobar, napadač snažnog udarca, ali danas se to čini kao davna prošlost. Danas, kad Roko ima više od 240 kilograma (?!) i najmanje jednako toliko razloga da se prijavi u show u kojem je cilj izgubiti što više kilograma i vratiti se zdravijem životu.

– Promjene će utjecati ne samo na moj, već i na život moje djece. U mlađim danima sam imao dobru figuru, bolje sam se osjećao, imao sam više energije i bio sretni i zadovoljniji čovjek. Želio bih se opet baviti sportom, trčati i igrati sa svojom djecom – kazao je Roko za RTL.

Treniranjem boksa uspio je skinuti čak 40 kilograma, no oni su se brzo vratili. Još od vremena kad je služio vojni rok kilogrami su se počeli “lijepiti” na njega, a život s prekomjernom težinom doveo je do toga da danas ima vrlo konkretne želje.

– Maštam da ću jednog dana ponovno odjenuti traperice i sam obuti čarape. U prošlosti me u gubljenju kilograma najviše sputavalo to što nisam imao volje trenirati, a kako je kilograma bilo sve više, mislio sam i da su sve manje šanse da ću opet uspjeti smršavjeti – govori Roko.

Roko Baković je 2008. godine, u puno vitkijem izdanju, donosio sreću kupcima listića Hrvatske lutrije… Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Dosad je rekord s najviše kilograma na početku showa držao Neven Vuljanko, koji je imao 240,2 kilograma. Službeni podaci kažu da ih Roko ima 241,9, što ga čini novim rekorderom… Dosad je bio poznat kao vlasnik kioska u kojem je uplaćeno najviše dobitnih listića Hrvatske lutrije, kako su ga mediji označili prije desetak godina, a sad je pred novim izazovom, sasvim drukčijim, s kojim sreća nema ništa. Čekaju ga treninzi, muka, znoj…