Prijava

Vaša prijava

Rekordan broj sudionika na Dječjem jesenskom krosu


Sedamnaesto izdanje Dječjeg jesenskog krosa grada Velika Gorica privukao je rekordan broj sudionika. Mladi atletičari natjecali su se u čak sedam disciplina. Oni najmlađi, odnosno bebice natjecali su se na utrci od 25 metara, cicibani i cicibanke na 100 metara, klinci i klinceze te školarci i školarke na 750 metara, dok su fakini i fakinke te tinejdžeri i tinejdžerke snage odmjerili utrkama na 1500 metara.

– Mi smo danas srušili rekord po broju prijava. Imali smo samo 260 online prijava, a još uvijek je gužva kod mjesta za prijavu. Prezadovoljni smo. To je rezultat svega onoga što smo mi odradili. Obišli smo sve škole i sve razrede te pozvali djecu da dođu na današnji kros. Prekrasan je dan i odaziv nije izostao – rekao nam je Darko Batković, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica.

Prije starta trke naletjeli smo na Antonelu koja se pripremala za svoj nastup.

– Dobro sam se zagrijala i mislim da će sve proći dobro. Spremila sam se za ovo natjecanje. Ovo je sve jedna velika i dobra zabava – objasnila nam je Antonela.

Susreli smo i jedno poznato lice. Naša mlada sugovornica narasla je od prošle godine i ozbiljno se pripremila za utrku.
– Treniram šest puta tjedno, a u atletici sam već dvije godine. Očekujem da ću na današnjoj utrci biti prva. Ambijent je odličan i sve je puno mladih ljudi – kazala je Tena. Članica Maraton kluba Velika Gorica.

No, svega onoga što smo danas vidjeli ne bi bilo bez brojnih volontera, koji su svojim radom pomogli da kros prođe u najboljem redu.

– Mi smo članovi Maraton kluba Velika Gorica i došli smo podržati ovo hvalevrijednu sportsku manifestaciju – rekla nam je Jasminka Zvonar.

Podršku ovoj manifestaciji dao je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Zamjenik je, naime, na kros došao u trenirci pa smo ga priupitali hoće li i on danas nastupiti.

-Vrlo rado, ali ovo danas je dječja priča. Kao bivši sportaš podupirem sve sportske manifestacije. Svima nama je u interesu da se što više naših sugrađanki i sugrađana bavi bilo kojim oblikom sporta. Izuzetno smo ponosni i sretni što su se naši mlađi sugrađani odazvali u ovako velikom broju. Ove godine imamo preko 300 sudionika i mi kao Grad to podržavamo i podupiremo.