Prijava

Vaša prijava

Festival promašaja u Kurilovcu: Prečka, stativa, promašen penal i – remi!


Ako je netko pomislio da je ona stara nogometna mudrost koja kaže “ako je zabiješ, dobiješ” samo puka fraza, trebao je biti ove subote poslijepodne na Udarniku. Zajedno sa svojim Lunaticsima, 20-ak glasnih i veselih navijača, u goste Kurilovcu došli su nogometaši Vrapča, a konačnih 1-1 zapravo je pomalo nevjerojatan rasplet. Iako, još je čudnije što Kurilovec, nakon što je u prvom poluvremenu Slunjski pogodio stativu, a potom i prečku, da bi još i Kelavi golman gostiju obranio penal, nije izgubio utakmicu. Tako bi to išlo da je do stare nogometne mudrosti…

– Tako nekako. Odmah sam i rekao dečkima da moramo ostati pozitivni – kaže trener Perica Vidak, dodavši kako je u svemu ovome najveći problem bilo to što su, pazite sad ovo, igrali doma!

– Igrali smo po izrazito teškom terenu… Nažalost, glupo je to možda reći, ali nama stvarno više odgovara igrati u gostima, gdje su najčešće bolji tereni. I nama se na njima lakše nametnuti. Ovdje je jako teško ubrzati protok lopte i napraviti nešto iz dva dodira, što je nama veliki hendikep. Međutim, dečki su se izvukli na karakter, doslovno smo ugurali loptu u mrežu – govori Vidak.

Nova tribina na Udarniku debitirala je u ogledu s Vrapčem. I položila ispit… Foto: Vitomir Štuban

I doista nije bio ni ljutit ni razočaran, iako je njegova momčad ovog poslijepodneva definitivno izgubila dva boda u puno većoj mjeri nego što je osvojila jedan.

– Promašili smo stvarno puno toga, i penal, imali tu prečku i stativu, još neke zicere, tako da nakon svega moramo biti zadovoljni s ovim bodom kojeg imamo. Iako je Vrapče osim gola imalo samo još jedan udarac, iako smo bili bolja momčad… Kažem, treba ostati pozitivan, nastavili smo pozitivan niz i moramo biti zadovoljni – ističe trener.

Na sredini prvog poluvremenu, u 20. minuti, Maks Slunjski je dobio loptu kao na pladnju od Marina Matoša, izašao na golmana, no umjesto mreže pogodio je stativu. Samo dvije minute potom, uzeo je loptu na 20 metara i stresao prečku! A onda, jedva minutu nakon toga, s terena je šepajući izašao iskusni Matoš. Ničim izazvan, krivo je stao i nije mogao nastaviti, čemu je također sigurno kumovalo loše stanje travnjaka…

Umjesto njega ušao je Marin Sudar, koji je i izborio penal u 38. minuti. Loptu je uzeo Matej Kelava, no golman Razum iz tog je okršaja izašao kao pobjednik. Pokušavao je Kurilovec i na početku nastavka uloviti svoj ritam, stvoriti pritisak, no umjesto da konačno zabije, primio je gol. U 59. minuti Luka Višić je lijepo odigrao dupli pas i snažno pogodio za vodstvo Vrapča. Samo pet minuta poslije Kurilovec je izjednačio, Mislav Čunčić glavom je pogodio još jednu prečku, a Slunjski s dva metra ugurao loptu u gol. Do kraja se rezultat nije mijenjao, iako su imali Kurilovčani još neke dobre situacije. Niz od četiri pobjede tako je stao, a usput je, nakon velike gostujuće pobjede kod Vinogradara, stigla potvrda da je u ovoj ligi svako opuštanje zabranjeno.

– I prije Vinogradara sam rekao da idemo tamo pobijediti. Liga je stvarno izjednačena, puno više nego prošle sezone, kad je bila možda za nijansu kvalitetnija. Nitko se ne uspjeva odvojiti, male su razlike u bodovima, ali zapravo smo tek krenuli, tek će se to sve podijeliti – rekao je Vidak i dodao:

– Nakon Kupa s Istrom i Gorice bili smo malo prazni, u nekoj euforiji, ali sad s tim stvarno nije bilo problema. Imali su dečki dobar pristup, bili bolji protivnik, ali tako je ispalo. Imali smo problema i s ozljedama, nije bilo Čureka, morali su izaći Matoš i Spudić, naši stožerni igrači, pa se otvorio prostor za neke druge dečke. Ponavljam, ostajemo pozitivni i idemo dalje.

Sljedeći ispit je gostovanje kod Zagorca u Krapini idućeg vikenda, na koje će Kurilovec ići s aktualnim sastavom. Prijelazni rok za trećeligaše zatvara se za tri dana, a pojačanja se više ne očekuju.

– Prijelazni rok traje do utorka, tako da vjerojatno neće biti ništa novo. Možda na zimu, u ovom trenutku ipak ne. Jesmo, deficitarni smo na nekim pozicijama, ali tako je kako je, idemo iz toga izvući najviše što možemo – zaključio je Perica Vidak, trener trećeplasirane momčad 3. HNL Središte.