Prijava

Vaša prijava

Aluminij kao mušterija: Kako se čini, Goričani su spremni za Dinamo…


Svijet HNL-a je na odmoru, svijet hrvatskog nogometa u iščekivanju nedjeljnoga gostovanja u Walesu, a svijet goričkog nogometa, “planet HNK Gorica”, formu održava treninzima i – utakmicama. U subotu poslijepodne u Veliku Goricu stigao je slovenski Aluminij iz Kidričeva, koji je u prošloj prvenstvenoj stanci ugostio Goričane na svom travnjaku, a završilo je identičnim ishodom. Konkretno, pobjedom Gorice. Aluminij dijeli drugo mjesto u slovenskom prvenstvu, primio je samo sedam golova u 13 kola, ali u ovih 90 minuta primio je dva.

U izostanku standardne lijeve strane terena, Čabraje i Lovrića, kao i Hamada, koji je ovih dana dio iračke reprezentacije, trener Sergej Jakirović izveo je ovakav sastav: Kahlina – Musa, Ćelić, Jovičić, Krizmanić – Marina, Čanađija – Dvorneković, Suk, Mathieu – Ndiaye. I dominirala je Gorica u prvom poluvremenu, stvarala pritisak i šanse, često držala protivnika u šesnaestercu, a dvije najveće šanse, prave zicere, zapucao je Cherif Ndiaye. Ispravio se Senegalac u završinici prvog poluvremena, kad je na asistenciju mladog Kreše Krizmanića konačno doveo Goricu u vodstvo.

U nastavak je Jakirović ušao s osam novih igrača, priliku su od početka drugog dijela dobili Čović, Ljubisavljević, Špičić, Periša, Babec, Maloča, Steenvoorden i Zwolinski, a u 60. minuti ušao je i Šroler, povratnik nakon duge pauze. Promijenio je Jakirović i sustav, zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, a Nizozemca Matthewa Steenvoordena, inače braniča, gurnuo je u vezni red. I izgledalo je to jako dobro, odigrao je Steenvoorden impresivnih 45 minuta, a sve je začinio golom za pobjedu u 78. minuti. Potegnuo je s nekih 18-19 metara i lijepo pogodio u kut gola Aluminija, koji je osam minuta prije toga izjednačio, i to nakon kornera.

Sačuvala je Gorica pobjedu do kraja, a izvedba igrača dat će treneru Jakiroviću puno razloga za razmišljanje uoči ogleda s Dinamom u petak. Ima dva sustava koja funkcioniraju, ima igrače koji mogu igrati na više opcija, nema većih problema s ozljedama… Iskombinirat će se nešto u Jakirovu laboratoriju, u to smo sigurni, a ovom provjerom definitivno može biti zadovoljan. Šest je dana ostalo do velikog ogleda s prvakom države, izazov koji Goričani zasad nisu uspjeli preskočiti. Šesti pokušaj dočekuju u itekako zadovoljavajućem izdanju.


Štrajk učitelja