Prijava

Vaša prijava

Jakirović: ‘Živo me zanima što bi bilo da je Suk zabio zicer u 4. minuti…’


S rukama u džepovima, gledajući u pod, Sergej Jakirović je u utrobi stadiona vrtio film koji je upravo završio na sceni goričkog stadiona.

– Četiri udarca, četiri gola… Ne kažem to ja, nego statistika. Četiri udarca su imali – govorio je s kiselim smiješkom trener Gorice, bez namjere da sakrije gorak okus koji je ostao nakon još jednog poraza od Dinama.

A onda je izašao pred novinare i krenuo naglas analizirati ono što se događalo u susretu u kojem su najviše mogli uživati neutralni gledatelji. Šest golova, cijeli niz šansi, neobični spletovi okolnosti, pehovi i jedan crveni karton. Sve to sažeto je u poraz Gorice pred više od 4000 gledatelja.

– Jako dobro smo ušli u utakmicu, gledajući tih prvih 25 minuta. Imali smo i zicer preko Suka u 4. minuti, živo me zanima kako bi bilo da smo tad uspjeli povesti… Na kraju smo primili dva brza gola, rekao bih i jeftina, nakon čega nije bilo lako dočekati poluvrijeme, jer Dinamo se razigrao – priznao je Jakirović pa nastavio:

– Moram reći da je Dinamo bio stvarno brutalno efikasan. Nakon prva četiri njihova udarca u okvir gola bilo je 4-1. Međutim, moji dečki se nisu predavali, nemam im što zamjeriti, jer probali smo, stiskali ih, imali još neke prilike… Nismo uspjeli zabiti i moram na kraju čestitati Dinamu na pobjedi.

Spomenuo je netko i “kompleks Dinama”, jer bio je ovo šesti poraz u šest utakmica, no zapravo je treneru bilo teško objasniti kako i zašto su se stvari razvijale onako kako jesu. Nesretno po Goricu.

– Teško je analizirati ovako, odmah nakon utakmice, moram prespavati i pogledati što se tu događalo, ali ne bih rekao da se radi o bilo kakvom kompleksu. Sigurno se tu radi i o njihovoj individualnoj kvaliteti, i to dovede do toga da zabiju svaku polušansu… Ništa, preostaje nam dalje raditi i nadati se da ćemo jednog dana uspjeti nešto uzeti Dinamu – kazao je Jakirović.

Pokušao je s trojicom otraga, zapravo u formaciji 5-4-1, s Marijem Marinom u sredini obrane, pa iz kontranapada prijetiti Dinamu, što je dobro izgledalo na otvaranju, ali sve je puklo nakon dva gola u dvije i pol minute.

– Marina je bio taj ‘plutajući’, u fazi napada trebao se dizati u sredinu, a kad se branimo pokrivati leđa Ćeliću i Jovičiću, time smo željeli braniti i bokove… Do primljenih golova je to izgledalo dobro, a onda smo odlučili Marinu dignuti gore, da pokušamo biti još opasniji prema naprijed – objašnjavao je Jakir.

Iznenadio je uvrštavanjem 20-godišnjeg Hrvoja Babeca u prvih 11, no mladi Slavonac vratio mu je jako dobrom partijom. Iako je izašao u 60. minuti, kako bi napravio prostor za Zwolinskog.

– Babec je odigrao jako dobru utakmicu, nije izašao zašto što nije bio dobar, dapače, ali pokušali smo dobiti nešto uvođenjem Zwolinskog i Hamada, da dobijemo na motoričnosti – rekao je trener Gorice.

Osam dana imat će da pripremi momčad za gostovanje kod Rijeke na Rujevici (subota, 17.30 sati), za utakmicu u kojoj će trebati samo ovako nastaviti. Uz nadu da će ponešto i završiti u protivničkoj mreži, a da pritom neće baš sve što mora i ne mora završiti u goričkom golu…