Prijava

Vaša prijava

Etno naselje Novo Čiče ugostilo goričke osnovnoškolce


Zahvaljujući zanimljivoj ponudi i blizini Velike Gorice i Zagreba, Etno naselje Novo Čiče privlači sve veći broj posjetitelja. Među njima su se našli i prvašići iz Osnovne škole Eugena Kumičića. Povodom obilježavanja Dana kruha u Etno naselju održana je edukativna radionica. Mališani su imali priliku doznati kako se nekad obrađivala zemlja i pomoću kojih alata, kako se sijao kukuruz i kako su izgledale berbe, naučili su runiti kukuruz, koji je na kraju samljeven u žrvnju. Od dobivenog brašna djeca su zamijesila tijesto za kruh.

Foto: Stipo Duvnjak

Tri drvene kuće opremljene karakterističnim seoskim namještajem zorno su učenicima dočarale način život u ruralnim dijelovima Turopolja s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Nakon edukativnog dijela, djeca su se prepustila starinskim igrama te su odmjerila snage u potezanju užeta, skakanju u vrećama, bacanju potkove te hodanju na štulama.

Foto: Stipo Duvnjak

– S djecom je predivno raditi i najveća nam je nagrada kada vidimo da djeca jedva čekaju da ponovno dođu u naše Etno naselje. Želja nam je da učenici iz svih velikogoričkih škola dođu u ovdje i uživaju u svježem zraku te ovom prekrasnom tradicionalnom turopoljskom ambijentu – rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

Foto: Stipo Duvnjak

 


Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga