Prijava

Vaša prijava

Nema euforije kod Jakira: ‘Očito stvarno ne ležimo Rijeci…’


Nekoliko minuta ranije završila je utakmica koja je i slučajnim promatračima podigla puls, a kamoli navijačima jedne ili druge momčadi, luda i nezaboravna, ali Sergej Jakirović pred novinarima se pojavio mrtav-hladan. Kao da se ništa posebno nije dogodilo. Uostalom, i nije, ovo je već peti put zaredom da Gorica pobjeđuje Rijeku. Drugi put zaredom na Rujevici, dvaput ove sezone, i to i zasluženo, i dramatično.

– Čestitam svojim igračima, uložili smo ogroman trud, pokazali ogromnu volju i želju. Igrali smo jako dobro u polju, izuzev možda prvih desetak minuta, kad smo se malo tražili. Uspjeli smo zaustaviti Rijeku, obraniti se, i znali smo da će se, kako utakmica bude odmicala, otvarati sve više prostora, da ćemo biti sve opasniji. I mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili – kazao je trener Gorice, potpuno miran i staložen, s obje noge na zemlji.

Sergej Jakirović kao igrač je dio karijere proveo u Rijeci, a kao trener je najčešće pobjeđuje… Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Bilo je puno peha u posljednje dvije utakmice, u porazima od Osijeka i Dinama, a bilo ih je i ovoga puta. Puno je toga Gorica promašila na Rujevici, uspjela povesti, pa opet pomalo nesretno primila gol. Međutim, ovoga puta je netko na nebesima valjda rekao “dosta”. I pogurao Lovrića u onom driblingu ili dva u 92. minuti, postavio Dvornekovića na pravo mjesto…

Upravo je Matija Dvorneković, koji je s klupe ušao u 79. minuti, bio džoker iz Jakirovićeva rukava, jednako kao i Lukasz Zwolinski, koji je zabio samo minutu nakon što je ušao u igru.

– Uvijek i govorim da imam 15, 16 igrača koji su u najužem krugu za utakmicu, ali samo ih 11 može početi. Zato uvijek i imamo plan B, opcije koje možemo koristiti ovisno o stanju na terenu. Svi ti dečki jako dobro rade i hvala im što su uzvratili na povjerenje na ovakav način – kazao je Jakir.

Matija Dvorneković u posljednjih je šest utakmica dobio samo 54 minute. Sad je i 12 bilo dovoljno… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

 

Naravno da je riječke kolege zanimala tajna uspjeha, jer Gorica je baš “crna mačka” za Rijeku. Dobiti bilo kojeg protivnika pet puta zaredom pakleno je teško, a pogotovo ovako dobrog. Rijeka u prvenstvu ima dva poraza, dva puta od Gorice, nitko drugi u tome nije uspio.

– Ha, tajna… Gledajte, uoči utakmice sam rekao da imamo dobar niz s Rijekom, ali da istovremeno s, recimo, Interom nemamo dobra iskustva. A siguran sam da je Rijeka bolja momčad od Intera. Ne znam, možda smo čvršći, bolji na drugim loptama, možda bolje kombiniramo i izlazimo… Kako god bilo, ispada da nam stvarno leže – kazao je Jakirović.

I svaki put se u protivničkom taboru traže odgovori, razlozi tih poraza. U prvom ogledu ove sezone Rijeka nije igrala u punom sastavu zbog europskih obaveza, ali ovoga puta jest. I odigrala je, velikim dijelom zahvaljujući i dobroj Gorici, tako da su Jakira pitali je li ovo najlošija Rijeka u ovih pet utakmica.

– Imali su i oni šansi i polušansi, moglo je i nešto od toga završiti golom… Ali nije lako igračima Rijeke, u relativno kratkom vremenu promijenili su tri trenera, svatko nosi neke svoje ideje i vizije, treba vremena da se to sve uhoda. Ali ne mislim da je Rijeka loša, dapače, imam jako visoko mišljenje o Rijeci – analizirao je trener Gorice.

Zanimalo je ljude i kako to da Gorica bolje igra s onima s vrha nego s onima s dna, ima li tu tragova podcjenjivanja u tim utakmica sa “slabijima”. Što, naravno, kod Jakira nije opcija.

– Ja ne dijelim protivnike, za svakoga se pripremam najbolje što mogu. Mi kao Gorica nismo baš u poziciji da se postavljamo s bilo kakvim podcjenjivanjem prema bilo kome, tako da o tome nema govora. Ali evo, pobijedili smo i Intera zadnji put, valjda će nam sad i s njima krenuti – sa zadovoljnim smiješkom završio je Sergej.

Već u autobusu za Veliku Goricu, budite sigurni, slagat će on planove za Hajduk. U srijedu u 17 sati Splićani su protivnici prvi put, u Kupu, a u subotu u prvenstvu. I neće im se svidjeti Gorica kakvu su vidjeli u Rijeci…