Prijava

Vaša prijava

Superjunak Nindža: ‘Šutio sam, radio i čekao šansu… I evo je, došla je!’


Maknuli su pizze sa stol, počistili sve, a na njega se popeo Matija Dvorneković. I krenula je ona dobro poznata, u gostujućoj svlačionici Rujevice.

“Imamo bekove, imamo halfove, imamo forove, što daju golove…”, tihim glasom počinje Matija Dvorneković, u svakom ovakvom scenariju čovjek za penjanje na stol.

Pa se priključuju ostali, pa onda… Ma, znate sve, uostalom.

Slavlje u Rijeci

📢

Gepostet von HNK Gorica am Samstag, 26. Oktober 2019

Uglavnom, Matija Dvorneković uvijek ima ovakav zadatak, uvijek ga s veseljem odradi. Igrao jednu ili svih 90 minuta. Ili 11 plus sudačka nadoknada, kao u ovom slučaju. Što je, ispalo je, bilo sasvim dovoljno da postane junak utakmice, prvo ime velike pobjede na Rujevici, pete zaredom protiv Rijeke.

– Naravno da sam sretan i zadovoljan što sam baš ja bio taj, što sam uz pomoć suigrača uspio doći do te uloge igrača odluke. Veliko je zadovoljstvo u klubu, svi su presretni, to su ti posebni trenuci u nogometu – govorio je Nindža dan poslije, nakon što se dobro naspavao.

Taman je sjeo na kavicu sa suprugom, ali nije joj smetalo što je njezin Matija odvojio nekoliko minuta da prevrti scene iz sinoćnjeg filma sa sretnim završetkom.

– Nepune dvije minute prije toga gola Smolčić je dobio drugi žuti zbog faula na meni. I odlučili smo u tih preostalih nekoliko minuta nadoknade pritisnuti njihovu zadnju liniju. Tako sam i ja krenuo u izlazak na lijevog beka, morao je vratiti golmanu, a onda je Prskalo pogriješio i Lovrić je presjekao loptu i sjurio se prema golu. Vidio sam da više nema gdje, postavio sam se i lopta je došla idealno. Samo sam morao postaviti nogu – prepričao je Nindža svoj prvi ovosezonski gol iz osobne perspektive.

 

I otkrio jedan zanimljiv detalj, kakvih zna biti u svakoj priči u kojoj sudjeluje taj sjajni Kristijan Lovrić…

– Kiki je napravio stvarno velik posao, ja sam se zapravo samo našao na pravome mjesto u pravo vrijeme, ali najbolje je što mi je poslije rekao da me uopće nije vidio pred golom! Kako je išao driblati golmana, lopta mu je već previše pobjegla i zapravo je ‘napamet’ vratio u sredinu. I točno meni u noge – sa smiješkom priča Dvorneković.

Zabio je na Rujevici i posljednji put kad je Gorica gostovala na tom stadionu, kod protivnika kojem, sad je to već definitivno, naša momčad nikako ne leži.

– Ne znam kako to objasniti. Jednostavno je tako. Govorim stalno da svaka momčad u HNL-u ima nekog tko mu nikako ne leži, a tako je valjda i s nama. Zašto je to tako, je li zbog psihe, zbog stila igre ili nećeg trećeg, ne mogu objasniti. Znam samo da mi je drago što im ne ležimo. I što uzimamo bodove protivniku koji nam je konkurent na putu prema našem cilju, plasmanu u Europu. Ova tri boda jako će nam dobro doći… – kaže Matija.

Jako će dobro doći i njemu ovaj gol, jer nekako je skliznuo u drugi plan u posljednje vrijeme. Konkretno, skupio je samo 56 minuta u posljednjih šest utakmica. Na terenu je puno manje nego prošle sezone, prednost su imali neki drugi, ali Nindža nije tip koji će zbog toga raditi i najmanje probleme. On je jedan od onih koji šute, rade i čekaju svoju šansu. I, kad ona dođe, iskoriste je.

– Svi smo mi profesionalci, odrađujemo posao najbolje što možemo na svakom treningu, ali naravno da nikome nije drago kad si sa strane, kad sjediš na klupi. Složio bih se s tim da sam šutio i radio, jer vjerujem da je to jedini način. Doduše, trebao sam igrati i protiv Dinama, pa sam se ozlijedio, a ovako je ispalo još bolje. Da sam tad igrao, pitanje bi li se ovo u Rijeci rasplelo ovako dobro. Nadam se da će mi ovaj gol pomoći da se opet nametnem, izbijem u prvi plan – pozitivan je Dvorneković.

Na posljednjem gostovanju u Velikoj Gorici Hajduk je poražen 3-0… Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bit će prilike za velik broj igrača, pa tako i za njega, u sljedećem tjednu. U srijedu (17 sati) se igra osmina finala Kupa, protivnik na našem stadionu je Hajduk, a u subotu 14. runda prvenstva. Protivnik je, na našem stadionu, Hajduk.

– Ne sjećam se da sam ikad u karijeri bio u ovakvoj situaciji, da na istom terenu s istim protivniku igram dvaput u tri dana… Bit će neobično, ali prije svega očekujem da će obje utakmice biti jako teške. Hajduk će sigurno biti motiviran, kako u želji da prođe u Kupu, tako i u borbi za prvenstvene bodove, ali imamo i mi svoje želje. Nikome ne priznajemo da je favorit na našem stadionu, pa tako nećemo ni Hajduku. I mi želimo igrati četvrtfinale Kupa, možda izboriti Europu kroz Kup, vjerujemo u sebe i čekamo te dvije utakmice spremni – završio je Nindža.

Junak iz sjene, čovjek bez kojeg nema slavlja, miljenik navijača, naš dečko u našem klubu. I zato je, valjda, posebno slatko kad on zabija.