Prijava

Vaša prijava

Gorički “trubaduri” osvojili Bugarsku: Jedna prva i dvije druge nagrade!


Nevjerojatne vijesti stižu nam iz Bugarske! Na Međunarodnom natjecanju mladih trubača, koje se od 4. do 8. studenog održava u bugarskom gradu Stara Zagora, naši učenici trube ostvarili su fenomenalne rezultate – Stefan Gjorgiev osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu, dok su Veronika Kantarević i Tibor Rajtarić osvojili sjajne druge nagrade!, pohvalili su se iz Umjetničke škole Franje Lučića, s razlogom ponosni na uspjehe svojih učenika.

Pet dana provedenih u Bugarskoj donijet će novo iskustvo Stefanu, Veroniki i Tiboru, kako u turističkom smislu, tako i u glazbenom, jer završetkom natjecanja ne završava i kompletan program.

– U četvrtak će svi oni sudjelovati na seminaru ruskog trubača Adreja Ikova, solo- trubača moskovskog Boljšoj Teatra, ujedno i predsjednika žirija. U petak će se održati podjela nagrada, na kojoj će nastupiti i Stefan. Izvest će Koncert Vjačeslava Šelokova, uz Orkestar opere Stara Zagora i maestra Kasimira Krasheva. Na koncertu će nastupiti i drugi prvonagrađeni trubači iz ostalih kategorija, koji će se boriti za Grand Prix te članovi žirija – objasnili su iz UŠ Franje Lučića.

Ponosni su u našoj umjetničkoj školi na svoje mlade trubače, ali i na ljude koji ih vode, uče.

– Zaista smo sretni i ponosni što imamo ovakve učenike, ali i profesore – profesora trube Tomislava Špoljara i korepetitoricu, profesoricu klavira Ivu Šoršu! Najiskrenije čestitke!