Prijava

Vaša prijava

Raspucani Šafranko brojao do deset, Goričani sredili Zamet u završnici


Rukometaši Gorice nastavljaju svojim putem! Nakon što su uzeli bod s Bjelovarom, pa nanizali pobjede protiv Spačve u gostima, Varaždina doma i Dubrovnika na gostovanju, u nedjelju navečer svoj su niz nastavili pobjedom protiv riječkog Zameta. I još jedanput su naši igrači pokazali karakter, opet su se morali dobro pomučiti da bi došli do pobjede. Do nje su na kraju i došli, upisavši tako četvrtu uzastopnu pobjedu, petu utakmicu u nizu bez poraza, čime su iskoristili poraz Bjelovara u Sesvetama i skočili na drugo mjesto tablice, s jednakim bodovim učinkom kao vodeća Dubrava.

Ušla je Gorica u utakmicu sa Zametom u statusu favorita, iako su posljednje dvije pobjede, obje po jedan gol razlike, upozoravale da se u ovoj ligi za svaki bod treba krvavo izboriti. Bilo je tako i ovoga puta. Pokušavali su se Goričani odvojiti, nametnuti svoj ritam, ali prvih 30 minuta bila je to čvrsta i vrlo borbena utakmica, s malo golova i bez prilike da se bilo tko značajnije odvoji. Tako je ispalo da je onih dva gola razlike (11-9), do kojih je Gorica došla u završnici poluvremena, bila i najveća razlika na koju se netko odvojio.

I na otvaranju nastavka izgledalo je to vrlo slično, ali uz jednu važnu razliku. Razigrao se Rudolf Zvonimir Šafranko. Lijevi vanjski Gorice u prvom je poluvremenu zabio jedan gol, da bi u nastavku mrežu Zameta pogađao još devet puta! Zaustavio se na tih deset golova iz 11 pokušaja i time napravio razliku u utakmici koja je dugo djelovala vrlo izjednačeno.

Tek u 44. minuti Gorica se uspjela prvi put odvojiti na tri gola viška (19-16), ali utakmica je i konačno prelomljena tek u 55. minuti, golom Dominika Gala za ipak nedostižnih pet golova viška (24-19). Konačnih 26-22 na kraju izgleda kao relativno mirna i uvjerljiva pobjeda, ali trebalo je tu itekako dati sve od sebe…

Prvi strijelac Šafranko zabio je šest od svojih deset golova iz sedmeraca, s linije nije niti jednom pogriješio, za razliku od Hrvoja Cekovića i Ivana Laljeka, koji su “zapucali” preostala tri sedmerca. Iskusni Ceković nije imao svoju večer, promašio je svih šest šuteva, Laljek je zabio tri uz pet asistencija, a po četiri gol potpisali su Dominik Gal i Antonio Vrbić. Golman Tomislav Sladoljev imao je osam obrana, dok je njegov kolega s druge strane, Marin Sorić, s čak 17 obrana radio najveće probleme Goričanima.

U sljedećem kolu Gorica je opet doma, u subotu će na svom parketu ugostiti Dubravu u velikom ligaškom derbiju. Tom eventualnom pobjedom, petom u nizu, Goričani bi samostalno zasjeli na vrh i definitivno potvrdili da njihove visoke ovosezonske ambicije imaju snažno pokriće. Iako, već i dosad je postalo sasvim jasno da je to tako…


Svatko tko želi živjeti slobodno je antifašist