Prijava

Vaša prijava

Glazbom protiv poteškoća: Dan muzikoterapije u Aninoj glazbaonici


Glazba je zvonka radost, kaže već pomalo izlizana fraza, no te četiri riječi zapravo najbolje opisuju pozitivne učinke svih oblika glazbe. Između ostaloga, glazba je i terapija. Za one kojima je to potrebno, u ovom slučaju za djecu s teškoćama u razvoju, ona može biti velika pomoć, detalj koji će pogurati dijete preko nekih vlastitih granica. U tom smislu, mnogima će za kraj ovog radnog tjedna biti zanimljivo vidjeti i čuti što se sve nudi u okviru projekta koji je već itekako prepoznatljiv u našem gradu.

– U petak je Europski dan muzikoterapije, a mi imamo Dan otvorenih vrata u Aninoj glazbaonici. Svi roditelji djece s teškoćama u razvoju mogu dobiti informacije vezane za muzikoterapiju, a djeca mogu proći muzičko iskustvo u radu s terapeutom – kaže Ana Lovrenčić, voditeljica Anine glazbaonice.

Djeca se okupljaju u Kurilovečkoj 2, gdje mogu doći i svi zainteresirani ovog petka.

– Dan otvorenih vrata traje cijeli dan, a roditelji svakako svoje dijete trebaju najaviti do 19 sati na aninaglazbaonica.hr. Neki su termini već zauzeti, moramo na to paziti – ističe Ana Lovrenčić.

Mnogi i nisu potpuno sigurni što je to muzikoterapija, no zato su tu stručni ljudi…

– Muzikoterapija u Aninoj glazbaonici namjenjena je djeci s poteškoćama u razvoju. Muzička iskustva koja uključuju pjevanje, sviranje i pokret usmjerene su i osmišljene prema individualnim potrebama svakog pojedinog djeteta, s ciljem razvijanja vještina, senzorne integracije, uvježbavanja djetetove koncentracije, produljivanja pažnje, razvijanja fine i grube motorike, razvijanja komunikacije, jezika i govora, stjecanja pozitivne slike o sebi i pozitivnih promjena u ponašanju – istaknula je Lovrenčić.