Prijava

Vaša prijava

Laki i prijatelji čekaju derbi: ‘Dubrava leti terenom, ali imamo rješenje…’


Usred promjene klupskoga smjera i politike, kojom su u dresu rukometaša Gorice završili brojni mladi igrači PPD Zagreba, koji su u naš klub došli kako bi se razvijali i pritom pomogli Gorici, promijenilo se puno toga u izgledu momčadi, ali kostur je ostao isti. A njegov sastavni dio, jedan od ključnih igrača, svakako je Ivan Laljek. Domaći dečko, hitri i prodorni srednji vanjski, igrač koji diktira tempo goričke igre. Prilično dobar ritam, budući da je Gorica nakon sedam kola na diobi prvog mjesta.

– Nije mi iznenađenje što smo tako visoko, znali smo da je ostala slična momčad kao lani, u proljetnom dijelu sezone, a i tad smo imali niz pobjeda. Ne mogu baš reći da sam očekivao da ćemo biti baš ovako visoko, ali znao sam da ćemo biti dobri – kaže Laljek.

Uz njega i još nekolicinu starosjedioca, goričke ambicije nose mladi “zagrebaši”, koji više nisu nikakva novost.

– Ma da, već smo se naviknuli jedni na druge. Iza nas je najveći dio prošle sezone, kad je sve skupa jako dobro funkcioniralo, a tako je i ove sezone. Atmosfera među nama je super, a to je ipak najvažnije – rekao je Laljek.

Bit će atmosfera još i bolja ako Gorica u nedjelju od 19 sati, na svom parketu, uspije doći do nove pobjede. S druge strane bit će Dubrava, koja je s jednakim učinkom kao Gorica na vrhu tablice. Uz eventualna nova dva gorička boda, na tom će vrhu naš sastav biti usamljen.

– Gledali smo Dubravu, pripremali smo se kao i za svakog protivnika, dobili smo sve informacije o njima. Dobri su, mladi, trče, igraju baš dobar rukomet i siguran sam da nas čeka dobra utakmica. Na puno golova? Ako se pita našeg trenera, ne bi trebalo biti tako, jer nama je fokus na obrani. Oni vole brzu tranziciju, to im je najveća snaga, a naš će cilj biti što više igrati šest na šest – otkriva planove Laljek.

Dođe li do neizvjesne završnice, a za to postoje vrlo realne šanse, Goričani bi trebali biti u prednosti.

– Gledajući sve ovo dosad, ide nam u tim završnicama. Praktički svaka tekma nam je bila egal, a svaku smo uspjeli i dobiti, osim Bjelovara, kad je završilo neriješeno… – kaže Laki.

Rukometaši, dakle, rade sjajan posao ove sezone, a sad ostaje još da to prepozna i gorička publika. Jer, unatoč rezultatima, svim tim pobjedama, nije baš da se stvara zaslužena gužva na tribinama…

– Zasad su to još uvijek standardne brojke, ali sad smo krenuli s boljim rezultatima i ako nastavimo tako, vjerujem da će i ljudi više početi dolaziti. I da ćemo mi igrati sve bolje. Još je rana faza prvenstva, uvjeren sam da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji – završio je Ivan.

Sve bolja Gorica, sve veća podrška… Scenarij zvuči idealno, ali za početak bi bilo važno napraviti što bolji posao protiv Dubrave. U nedjelju, u 19 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani.

Vrijeme je za rukomet.