Prijava

Vaša prijava

Potpisan ugovor koji će u Pučko otvoreno učilište dovesti novu tehnologiju


Pučko otvoreno učilište i Turska agencija za suradnju i koordinaciju potpisali su  danas ugovor o zajedničkom projektu stručnog usavršavanja za osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera. U sklopu ovog projekta POUVG će dobiti vrijednu donaciju. Polaznici ovog programa znanje će stjecati na novom 3D printeru i 17 novih računala.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

– Naše Učilište trudi se ići ukorak s vremenom i pratiti suvremene tehnološke trendove. Ova nova tehnologija trebala bi stvoriti nova radna mjesta i znatno unaprijediti postojeće poslovne procese. Ono što se nekad činilo znanstvenom fantastikom, u našem učilištu postaje stvarnost. Ispis predmeta iz raznih materijala postala je realnost,  a 3D modeliranje nova tehnologija sadašnjosti i budućnosti – rekla je Anita Pišković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

TIKA-i je goričko Učilište najzanimljivije zbog njegovog prostornog položaja. Ova Agencija u Hrvatskoj je prisutna od 2016. godine te potiče razne obrazovne, socijalne i kulturno-povijesne projekte.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

– Ovo je prvi projekt iz stručnog usavršavanja u kojem sudjelujemo u Hrvatskoj. Nadam se i vjerujem da će ova suradnja potrajati i da će biti još ovakvih projekata. Ovo je tek  prvi modul koji smo ponudili Pučkom otvorenom učilištu – poručio je Haşim Koç, turski ataše i koordinator TIKA-e.

Stručni program trajat će 100 sati, a svaki polazni po završetku programa bit će kvalificiran za 3D modeliranje na računalu i korištenje 3D printera. Edukacija će se održavati u vrhunski opremljenoj informatičko – tehničkoj učionici uz stručno vodstvo predavača iz Ankare.

– Smatramo da ova vrijedna donacija i vrhunska oprema uvelike će pomoći unaprijediti ljudske potencijale, ali stvoriti dodatnu vrijednost Pučkom otvorenom učilištu i Velikoj Gorici. Vjerujem da će se ova suradnja nastaviti i mogu potvrditi da Grad Velika Gorica daje punu podršku Pučkom otvorenom učilištu u njihovom radu i djelovanju – istaknuo je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr