Prijava

Vaša prijava

Blatni remi u Kurilovcu: ‘Izgleda da stvarno bolje igramo u gostima…’


Prije utakmice strateg trećeligaša Kurilovca Perica Vidak kao da je imao loš predosjećaj kad je ukazivao na činjenično stanje.

– Teren je loš zbog učestalih kiša pa ga nije bilo moguće ni pokositi, a kamoli povaljati. Nakon petnaestak minuta igre bit će oranica, a nama koji težimo nadigravanju i tehničkoj kombinatorici to je velik hendikep. Vjerojatno i zbog toga daleko bolji učinak imamo kao gosti – kazao je Vidak i pogodio.

Po teškom blatnjavom terenu bolje se nije ni moglo igrati, a htijenje je obostrano bilo na maksimalnoj razini. U 2. minuti Kelava je mogao birati kut Španskog, a vratar Back je odabrao pravi i skinuo zicer.

Gosti su propust domaćih kaznili dvije minute kasnije. Nakon kornera slijeva i odbijanca, blatna lopta se poludesno dovaljala pred Antonija Pavlica, koji nisko gađa i pogađa uz bližu vratnicu za 0-1. Matoš i dva puta Čunčić pokušali su potom poravnati rezultat, a uspjelo je to Kelavi u 25. minuti. Snažni Matoš u sredini izdržao je nasrtaje čuvara i odigrao desno za sprint Tomislava Grdenića, čiji je oštar ubačaj Matej Kelava pospremio u mrežu za 1-1. Vrlo efektno.

Malotko je tada mogao predvidjeti da će to biti i končani rezultat jer prilika je obostrano bilo još, a jedan od najzaslužnijih za remi je vratar Španskog Back Tyler Bishop. Bio je car bez pogreške u svojem prostoru, a Kelavi je skinuo još jedan zicer u 73. minuti. Raritet, u fajterskom, ali korektnom dvoboju sudac Bujan pokazao je čak 13 žutih kartona, dva i akterima s klupe.

Kurilovec je pobjedom propustio priliku na ljestvici prestići drugoplasiranu Mladost iz Petrinje i bodovima sustići lidera Vinogradara, koji igra dan kasnije, u nedjelju.

KURILOVEC – ŠPANSKO 1-1
VELIKA GORICA. SRC Udarnik. Gledatelja 100. Sudac: Dominik Bujan (Guci Draganićki) 5,5. Pomoćnici: Andrijano Delać (Karlovac) i Stjepan Novosel (Kamanje). Četvrti sudac: Marko Petrunić (Zagreb). Delegat: Lidija Kunštek (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Pavlic (4), 1-1 Kelava (25).
KURILOVEC (4-3-3): Bogović 6,5 – T. Grdenić 6,5, Rajić 6,5, Čunčić 6,5, Stiplošek 6,5 – Matoš 7, Povoljnjak 6,5, Mandura 6 (od 65. M. Sudar 6) – Humeljak 6 (od 71. Sedlaček -), Kelava 6, Slunjski 6. Trener: Perica Vidak 6,5
ŠPANSKO (4-2-3-1): Back 7 – Lagundžić 6,5, I. Lovrić 6,5, Ivezić 6,5, Samodol 6,5 – Radoš 6, Guliš 6 – Ćurković 6, Gale 6 (od 87. Liu -), Sabolović 6 (od 66. B. Perišić 6) – Pavlic 7 (od 90. Miloloža -). Trener: Mihovil Vukelić 7
IGRAČ UTAKMICE: Back Tyler Bishop


FOTO Udarnik lagano do 6 pobjede u nizu