Prijava

Vaša prijava

‘Ovo je momčad s karakterom, zaboravimo Lokose, idemo po polufinale Kupa’


Prošla su četiri dana od utakmice u kojoj je Lokomotiva utrpala Gorici četiri komada i nanijela joj najteži poraz otkad je naš klub prvoligaš, ali puno je važnije ono što čeka Goričane u četiri dana koja su pred nama. A težak poraz od “lokosa” je stvar prošlosti. I povod za izvlačenje pouka.

– Upravo tako, to je prošlost. Tu utakmicu smo analizirali, vidjeli gdje smo griješili… Iako, znali smo što nije bilo dobro i tad, već tijekom utakmice. Nakon mjesec i pol dana izgubili smo utakmicu, valjda je moralo doći i do toga, do takvog dana, kad smo podbacili kao momčad – kaže uvodno trener Sergej Jakirović, pa nastavlja na istu temu:

– Nakon prvih 35 minuta nije mi izgledalo da će tako završiti, rekao bih da je utakmica bila 50-50, ali nakon dva laka i brza gola, u jednoj minuti, puno toga otišlo je na njihovu stranu. Probali smo promijeniti nešto sa Cherifom i Hamadom na poluvremenu, imali smo i veliku priliku Lovrića u 49. minuti, ali kad smo to promašili, pa kad je pao i onaj autogol, znao sam da je utakmica gotova, da će to do kraja biti mučenje. Kao što je i bilo. Apsolutno zaslužena pobjeda Lokomotive, a mi se okrećemo onome što nas čeka, a to je Slaven Belupo.

U prijevodu, Goricu čeka povijesna utakmica. Klub nikad ranije nije bio u četvrtfinalu Kupa, sad je tu, među osam odabranih, a sljedeći korak bio bi senzacionalan. Pomalo nestvarno djeluje prilika da Gorica dođe i do polufinala, ali upravo takav je aktualni trenutak. Šansa je tu, treba je ugrabiti, pa je posebno važno što posljedice posljednjeg poraza zapravo i ne postoje u momčadi.

– Momčad se ponaša normalno, sve je apsolutno u redu. Kao što nije bilo euforije nakon nekih velikih pobjeda, tako nema ni drame nakon ovog poraza. Treba nastaviti raditi dalje, ovo je sport… Možda je i dobro što je ovako brzo sljedeća utakmica, da probamo isprati taj gorak okus koji je ostao – pozitivno razmišlja Jakir, svjestan težine posla koji je pred njegovim igračima u srijedu od 19 sati.

– Čeka nas protivnik koji se stabilizirao u zadnje vrijeme, koji je već četiri utakmice bez primljenoga gola. Povezali su dvije pobjede i čini mi se da je Slaven Belupo počeo igrati u skladu s očekivanjima, s rosterom koji ima na raspolaganju. Sigurno nas čeka teška i zahtjevna utakmica, a pitanje je i koliko će naš teren izdržati. Palo je jako puno kiše i tko se bolje snađe u tim uvjetima, taj će profitirati – govori trener Sergej.

Kup ogled s koprivničkom momčadi bit će samo prva polovica onoga što čeka Goričane ovog tjedna, budući da će već u subotu, na istom stadionu, isti protivnici igrati u prvenstvu. Situacija identična kao ona protiv Hajduka, kad je Gorica s dvije pobjede 2-1 napravila dva velika koraka naprijed. Trebat će možda i raspoređivati snage, u nekim trenucima i kalkulirati…

– Prvo smo koncentrirani na ono što nas čeka u srijedu, o suboti uopće ne razmišljamo. Mogu ja neke stvari crtati na papir, ali ovisi to o puno faktora… Nemamo u ovom trenutku širinu kao što smo imali uoči dvostrukog oglelda s Hajdukom, pogotovo na nekim pozicijama, ali probat ćemo nešto složiti. I vjerujem da će oni koji dobiju priliku na najbolji mogući način to i iskoristiti, da će dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata – kazao je Jakirović, misleći prije svega na poziciju stopera.

– Od njih petorice, dvojica su zdrava, tako da postoji opcija i da Mario Marina bude u obrani. Ali vidjet ćemo još sve točno, još ću prespavati, razmisliti i donijeti odluku – rekao je Jakir.

Trener Sergej Jakirović miran je nakon uvjerljivog poraza kao što je bio nakon velikih pobjeda… Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

I ne sumnja ni na trenutak u svoje igrače, u način rada koji se pokazao uspješnim. Uz određene preinake, naravno, u odnosu na Lokomotivu.

– Pripremamo se kao i za svaku utakmicu, jer znam da moja momčad ima karakter, to su dečki pokazali više puta u ovih godinu i pol dana i uopće ne sumnjam da će oni dati sve od sebe. U prvom redu tu mislim na energiju i agresivnost, u čemu nismo bili dobri protiv Lokomotive – završio je Jakirović.

A dok trener još razmišlja, mi ćemo pokušati posložiti mogućih 11 za utakmicu u srijedu, koja bi donijela veliki, doslovno povijesni uspjeh za ovu momčad:

Čović – Musa, Marina, Jovičić, Čabraja – Suk, Čanađija, Maslowski – Dvorneković, Lovrić – Cherif