Prijava

Vaša prijava

‘Moramo pronaći snagu, kako god znamo, i pokušati srušiti Belupo’


Hladna je i siva bila ta srijeda navečer, i metereološki, ali i nogometno. Gorak okus u ustima ostao je nakon četvrtfinala Kupa, nakon utakmice protiv Slaven Belupa, nakon poraza koji se nije morao dogoditi. Ali, evo, dogodio se. Slaven Belupo je dvaput pošteno zapucao na gol, dvaput je zabio… Jedanput se Gorica vratila, Cherif Ndiaye pobjegao je obrani onako kako samo on zna, oranjem i kopanjem do gola, uspio izjednačiti jedanput, ali ne i drugi put. U polufinale je otišao koprivnički sastav, a Gorica će utjehu potražiti u hitnoj reprizi.

– Naravno da nam je žao što smo izgubili, pogotovo nakon što smo analizirali utakmicu, vidjeli kako je išla… Nekih 20-ak minuta Belupo je bio dobar, zabio gol i poveo, ali sve poslije toga prolazilo je u našoj dominaciji. Imali smo dosta prilika da to okrenemo, uspjeli izjednačiti, Cherif je pokušavao, tu je i stativa Lovrića, ali na kraju smo morali čestitati Belupu na pobjedi. I automatski smo se okrenuli onome što nas čeka u subotu, prvenstvna utakmica s istim protivnikom – kazao je trener Gorice Sergej Jakirović.

Nije bio ni izbliza nezadovoljan kao nakon Lokomotive u petak (0-4), i igračima je rekao da im nema što zamjeriti, ali ovoga puta nije imala Gorica ni komadić sreće. A novi izazov slijedi samo 66 sati nakon posljednjeg sučeva zvižduka.

– Nema vremena za veliki oporavak, sad je sve na dečkima. Pričali smo, odradili smo i posljednji trening, ali naravno da će ključno biti koliko ćemo se uspjeti oporaviti. Možda i osvježiti nekim rotacijama, barem koliko je to moguće… Sad ćemo se prebrojati, vidjeti koliko nas ima. Znamo da nema Marine i Suka zbog kartona, još neki igrači su roviti, što je i normalno u ovoj fazi sezone, jer nakupilo se tu svega. Međutim, moramo pronaći snage da odigramo dobru utakmicu i probamo pobijediti – kaže Jakir.

Ljubisavljevića i Ćelića također neće biti, vjerojatno ni Martina Maloče, pa će trener imati malo prilika za rotacije.

– Uvijek postoje pozicije na kojima se može zarotirati, ali ključna će biti energija igrača koji će nastupiti. Nadam se da će ukazanu priliku iskoristiti, da će se dobro prezentirati. Ali optimist sam, bez obzira na Kup. Svaka nova utakmica novo je dokazivanje – optimističan je Jakirović, odbijajući nazvati ova dva poraza “krizicom”.

– Znali smo već imati po dva poraza u nizu, ali ovo je specifično jer se radi o Kupu. Međutim, ja na ovo gledam kao da smo na šest bodova od drugog mjesta. I tako to treba gledati. Kako god završilo u ova dva zadnja kola, vjerujem da ćemo imati računicu, da ćemo dobrom doselekcijom na zimu imati jako velike šanse da se do zadnjega kola borimo za ono što želimo – najavio je Sergej.

Nemam što zamjeriti svojim igračima za Kup, bili su dobri, a ovo je nova šansa, kaže trener Jakirović… Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Uzdrmani su nakon ova dva poraza i navijači, ali vjeruje trener da će se u subotu u 15 sati okupiti na tribinama Gradskog stadiona u velikom broju. I pomoći Gorici da se vrati na pobjedničke staze.

– Nadam se da će ljudi doći, da će nam pomoći kao i svaki put. Zahvalni smo im na svemu, a svjesni smo i da u ove zadnje dvije utakmice nisu bili zadovoljni. Što se tiče želje, htjenja, s Lokomotivom i moraju biti nezadovoljni, ali mislim da to protiv Belupa nije bio slučaj. Nemam što zamjeriti svojim dečkima, bili su dobri, no to je sport, ne završi uvijek kako želiš. Ali evo, u subotu je nova prilika i nadam se da ćemo razveseliti naše navijače – zaključio je trener.

Kojih 11 će odabrati za subotnji sraz, tko će biti spreman i koliko, gotovo je nemoguće predvidjeti. Sklon je Jakir iznenađnjima u sastavu, a neke pretpostavke kažu da bi to moglo izgledati ovako nekako:

Kahlina – Musa, Jovičić, Krizmanić, Čabraja – Čanađija, Suk – Dvorenković, Babec, Lovrić – Cherif