Prijava

Vaša prijava

Košarkaška geografija: Gospić iz Zadra došao u Goricu prije Splita!


U iščekivanju utakmice protiv Splita, prve domaće naših košarkaša koja će biti u izravnom prijenosu na nacionalnoj televiziji (subota, 17.30 sati, HTV2!), dogodila se jedna promjena u kadru. Igrač Gorice više nije Ivan Vraneš, 23-godišnji Zadranin, 206 centimetara visoki centar, koji će karijeru nastaviti u Šibenci. S druge strane, dres Gorice navukao je Ante Gospić, 29-godišnjak, visok 203 centimetra, u prvom dijelu sezone igrač Škrljeva.

– Da, eto, nakon što smo se sporazumno rastali s Ivanom Vranešom, gledali smo tržište, imali smo nekoliko opcija, ali čim se pojavila opcija s Gospićem, više nije bilo dvojbe. Brzo smo se sve dogovorili, ostat će s nama do kraja ove sezone, a onda ćemo opet sjesti za stol – rekao je trener Josip Sesar, koji je sam birao i dogovarao dolazak velikog pojačanja.

Doista, Ante Gospić morao bi imati taj status, jer riječ je o igraču koji je tijekom karijere bio član Cibone, ali i Zaboka, Osijeka, danskog Horsensa i španjolskog Logrona. Rođeni je Zadranin, a Gorici bi trebao donijeti puno.

– Donosi nam energiju, a riječ je i o igraču koji prepoznaje igru. Uvjeren sam da će ‘klinknuti’ sa svlačionicom, jer ima sposobnosti i karakter koji su nam potrebni. Timski je igrač, a to kod nas u Gorici ono što je ključno – kaže Sesar.
Vraneš je sa sobom odnio 8,1 koš i 4,1 skok u prosjeku, a Gospić donio 15,6 koševa i 5,1 skok. Matematika, dakle, kaže da bi momčad trebala biti još bolja, da je dovoljno dobra da joj dodatna pojačanja nisu potrebna.

– Ne, neće više biti promjena u momčadi. To je to, dobro smo popunjeni, a ovom prilikom zahvaljujem upravi što je riješila i ovu situaciju s Gospićem. Trebat će Anti neko vrijeme da polovi akcije, uklopi se u naš sustav, a morat ćemo raditi i neke promjene u načinu igre, ali vjerujem da će sve to brzo sjesti na svoje mjesto. Igrat će već u subotu protiv Splita, pokušat ćemo ga što prije uklopiti – istaknuo je Sesar i dodao:

Najvažnije je da nas zaobiđu ozljede, što dosad baš i nije bio slučaj. Povratnici u sastav trenirali su smanjenim intenzitetom ovih dana, Petrović nam je pod virozom i upitan je za Split, ali vidjet ćemo sve još do subote…

Plakati za utakmicu su po cijelom gradu, ljudima iz kluba važno je da što više ljudi dođe u dvoranu u subotu u 17.30 sati, da kulisa koja iz Velike Gorice kroz objektive kamera odlazi u cijelu Hrvatsku bude što ljepša, a podrška Gorici što snažnija.

– S druge strane nam je sigurno momčad za respekt, klub koji je bivši trostruki prvak Europe i nadam se da će nas Goričani doći podržati u velikom broju, većem nego u našoj posljednjoj utakmici – naglasio je Sesar očito, činjenicu da košarkaši, s obzirom na ono što pokazuju, zaslužuju puno više publike na tribinama.

Split je pobijedio Goricu na Gripama u prvom kolu ove sezone, no puno se toga promijenilo od tad. Gorica je u međuvremenu nanizala sedam pobjeda pa spojila dva poraza u derbijima, pa u uvertiri Splitu lakoćom sredila Dubravu (95-60). Splićani, pak, dolaze u Veliku Goricu u delikatnom trenutku, jer bit će to tek druga utakmica novom treneru Ivici Skelinu, bivšem hrvatskom izborniku.

– Oni imaju svoje probleme, promijenili su trenera, otpustili neke igrače, tako da će ih biti jako teško skautirati. Ali dobro, već večeras igraju protiv Širokog pa ćemo iz te utakmice pokušati izvući nešto. Mi ćemo se postaviti hrabro i muški, nadam se pred punim tribinama, i pokušati to dobiti – zaključio je Sesar.