Prijava

Vaša prijava

Kakva godina, takav i njen kraj… Košarkaši s pobjedom na blagdane!


Veliko nevrijeme zahvatilo je Sinj taman uoči početka ogleda košarkaša Alkara i Gorice, došlo je uslijed toga i do pada napona i gašenja rasvjete, ali sve te okolnosti nisu previše utjecale na Goričane. Došli su u grad košarke, na noge protivniku koji je povezao tri pobjede, odlučni da uzmu bodove, a u tome su na kraju i uspjeli.

Bio je to sudar dvojice rođaka, goričkog krila Ivana Vučića i Alkarova centra Hrvoja Vučića, ali i okršaj u kojem je Gorica bila favorit. A taj status je i opravdala. Već od početka je prednost otišla na goričku stranu, nakon prve četvrtine ona je iznosila pet, a nakon prvog poluvremena osam koševa. Pri čemu su se, zanimljivo je to za istaknuti, svih deset igrača Gorice upisali u strijelce već u tih prvih 20 minuta!

U nastavku je Alkar prijetio, prešao i u vodstvo, ali Gorica se znala vratiti, održati i sačuvati svoju prednost do kraja te uzeti vrijedne bodove na vrućem parketu. O svemu što su Goričani pokazali svjedoči i pljesak domaće publike protivničkoj momčadi, koja je u posljednjoj utakmici godine i definitivno potvrdila da pripada među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj, uz bok Ciboni, Zadru i Splitu.

– Da, evo, nakon dosadašnjeg dijela sezone smo među četiri najbolje momčadi u državi, a i Sinjani su prepoznali da radimo pravu stvar. Ovaj pljesak na kraju mi jako puno znači, za mene osobno, za moju karijeru – govorio je trener Gorice Josip Sesar pa nastavio:

– Mislim da je ovo bila sjajna utakmica za gledatelje, da je bilo puno taktičkih zamisli s obje strane, a mi smo na kraju bolje reagirali u nekim detaljima i došli do vrijedne i velike pobjede. Alkar se digao u posljednje vrijeme i siguran sam će mnogi ovdje jako teško doći do bodova.

Ujednačenu goričku momčad predvodio je Lovro Mazalin s 13 koševa i deset skokova, Borna Kapusta je imao 11 koševa, osam skokova i pet asistencija, a prvi strijelac bio je Ivan Bučić s 14 koševa. Kad se tome doda i 11 koševa Ante Gospića, devet Ante Mašića, osam Ivana Majcunića… Jasno je da je Gorica ponovno bila momčad u punom smislu te riječi.

– Teška utakmica, Alkar je pružio jako dobar otpor, ali mi smo znali gdje moramo napasti, što raditi, i na kraju smo došli do zaslužene pobjede – kazao je Ante Mašić, u izostanku Ivana Papca kapetan momčadi.

Samo će poneki dan odmora imati gorički košarkaši u ovim blagdanima, jer vremena za opuštanje nema. Već 7. siječnja prvenstvo ide dalje, u Veliku Gorice te će subote doći Šibenka.