Prijava

Vaša prijava

Cure iz Udarnika treći put izborile završnicu državnog prvenstva!


Ne bi ih vjerojatno tako trebalo zvati, da djevojke ne polete previše, ali kadetska ekipa Udarnika doista zaslužuje nadimak “zlatna generacija”! Dobro, mijenjaju se tu lica s godinama, ali temelj je otprilike isti, jako dobar i čvrst, zalog je za vjerovanje da velikogorički ženski rukomet ima budućnost puno bolju od sadašnjosti. Kadetkinje Udarnika, dakle, izborile su završnicu prvenstva Hrvatske, pri čemu to ne zvuči kao nova vijest. Jednak uspjeh postizale su i prethodne dvije godine, što znači da je i treća bila sreća.

Svoju kartu za Poreč, gdje će se završnica odigrati od 5. do 8. ožujka, “udarnice” su čekirale s dvije uvjerljive pobjede u posljednjem krugu Državne lige. Od pulske Arene velikogoričke rukometašice bile su bolje s visokih 30-20, a puno bolje nije prošao ni Umag, koji je pao rezultatom 26-17.

– Ovo je sjajan rezultat, velika je stvar treći put osigurati završnicu. Imali smo ovaj put, treba to priznati, i malo sreće, budući da su nam se poklopili neki rezultati u posljednjem krugu – rekao je trener Josip Mesnik.

Udarnik je ligu završio sa šest pobjeda i četiri poraza, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto, posljednje koje vodi na završnicu. A kad u Poreču krenu utakmice, sve je moguće…

– Bude li malo sreće u ždrijebu, vjerujem da možemo otići daleko, čak i do polufinala – optimističan je trener Mesnik.