Prijava

Vaša prijava

Ima u glavi, a ima i u nogama: Napadač Kurilovca uzeo lovu u “Potjeri”!


Ja sam Luka iz Velike Gorice, student, imam 21 godinu.

Tim se riječima, na početku još jednog izdanja kviza “Potjera”,  emitiranog u ponedjeljak, javnosti predstavio Luka Sedlaček. Nije spomenuo da igra nogomet u dresu trećeligaša Kurilovca, taj je detalj, formuliran u rečenicu “aktivno igram nogomet”, ostavio za ono malo opširnije predstavljanje, ali ovoga puta lopta je ionako bila u drugom planu. Nastupao je četvrti po redu, prije njega dvoje suigrača je izborilo završnu potjeru, a on je u minuti “brzopoteznih” točno odgovorio na pet pitanja i osvojio 17.500 kuna.

– Čestitam, najbolji ste od svih igrača danas – pohvalio je našeg Luku lovac Mladen Vukorepa.

Pokušao je lovac navući ofenzivca Kurilovca na višu ponudu sa 75.000 kuna, ali Luka nije želio igrati “va banque”, odlučio se na zatvoreniju varijantu i uzeo osvojeni iznos. A onda je krenuo lov po ploči…

Za početak je Sedlaček pogriješio, ali nije se dao smesti. U kolosijek ga je vratilo nogometno pitanje, koje je glasilo “čiji je nadimak Giallorossi”, a Luka je znao da je riječ o Romi. Točno je odgovorio i na pitanje “koje se ime može složiti od tri kemijska elementa”, odabravši odgovor “Morana”, a znao je i da je “Liberté, égalité, fraternité” moto kojim se vode baš na Haitiju. Pošteno je nasmijao voditelja i lovca odgovorom na pitanje s kim je u suradnji Alicia Keys 2009. došla na vrh Bilboardove liste. Pritisnuo je “Jay Z”, a koju sekundu poslije priznao:

– A to je Alicia Keys bila? Ja sam mislio na Beyonce! Uh, ovo je onda čista sreća, ha, ha.

Znao je na kraju i da je Amy Welborn opovrgnula tvrdnje iz romana Dana Browna, da bi u završnoj potjeri dao još nekoliko točnih odgovora. Znao je sastojke ruske juhe, prepoznao je koje godišnje doba Novi fosili spominju u svojoj pjesmi, kao i da je Kaspijsko jezero najslanije… Ukupno je ekipa skupila 16 koraka prednosti i pred lovcem je bio težak posao. Zapinjao je u pokušaju da ih ulovi, a jednim odgovorom usporio ga je i nogometaš i student Luka. I usput vjerojatno impresionirao mnoge, budući da je znao četiri dijela Kartezijeve koordinantne ravnine, koji razdvajaju koordinantne osi, zovu – kvadranti!

Luka Sedlaček prošao je omladinsku školu HNK Gorice, a sad igra za našeg trećeligaša Kurilovec… Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Mladen Vukorepa na kraju je uspio doći samo do 11, a tročlana ekipa podijelila je 77.000 kuna. U prijevodu, po 25.666 kuna. Nije loše.

– Tim je pobijedio. Ja sam se došao ovdje ne osramotiti, a ovo je kao šlag na torti – sa širokim osmijehom govorio je Luka Sedlaček u trenucima kad je odjavna špica već krenula.

Svakakvi stereotipi često vrijede za sportaše, pogotovo nogometaše, često se misli kako je riječ o tipovima koje zanima samo lopta i, eventualno, manekenke, no Luka je dokazao da je istina daleko od toga. I da ima i sportaša, nogometaša, koji osim u nogama imaju i u glavi…