Prijava

Vaša prijava

Odradili trening sa smiješkom pa uz domaće kobasice otišli za Medulin


Magla je već tko zna koji dan zaredom gnjavila u svom najraskošnijem izdanju, sivilo na sve strane, ali na goričkom stadionu bilo je živahno. U Pevecovom kafiću predsjednik kluba je častio s kobasicama iz vlastite proizvodnje, a za to vrijeme igrači su odrađivali posljednjih trening prije ukrcavanja u autobus. Smjer je poznat već neko vrijeme, ide se na pripreme u Medulin, gdje će nogometaši Gorice sudjelovati na čuvenom Arena Cupu.

Dan ranije, u srijedu u poslijepodnevnim satima, odigrana je i zanimljiva utakmica na terenu s umjetnom travom. “Pravog” protivnika nije bilo, pa je trener Sergej Jakirović podijelio igrače na dvije momčadi, koje su zaigrale međusobno. U jednoj su bili Kahlina, Periša, Jovičić, Krizmanić, Čabraja, Gluić (Steenvoorden), Gadža, Dvorneković, Kelava, Šroler i Cahani, a u drugoj Čović, Musa, Ćelić, Ljubisavljević, Žutić, Babec, Maslowski, Mathieu, Golubickas i Ndiaye. Igralo se dva puta po pola sata, završilo je 1-1, ovi drugi poveli su preko Mathieua, a prvi su izjednačili preko Čabraje.

Sve to sa strane su gledali Zwolinski, Lovrić, Suk i Čanađija, zbog bronhitisa nije bilo ni Maloče, no dobra je vijest kako se ovdje radi samo o preventivi, ne o nekim ozbiljnijim zdravstvenim problemima. Osim u slučaju Martina Maloče, koji mora mirovati dva tjedna, zbog čega nije ni krenuo za Medulin s ostatkom momčadi. Dobro u lošem je to što je jedini koji će morati propustiti ovaj pripremni ciklus…

Na popisu putnika za Istru tako se našlo 25 imena, među kojima i tri nova lica. Litavcu Pauliusu Golubickasu pridružili su se mladi veznjak Gojko Gadže (19), koji je posljednjih desetak dana na probi, kao i 17-godišnji albanski napadač Lion Cahani. Obojica su u prvoj fazi priprema pokazali da zaslužuju da ostanu s momčadi, što nije uspjelo Andreju Gluiću, Paolu Matteoniju, Mateu Božiću i Mateju Kelavi. Posljednji trening s Goricom u četvrtak je odradio i Damir Žutić, koji je trenirao s momčadi dok čeka novi angažman nakon povratka iz Litve.

Na pripreme su otišli Kahlina, Čović, Išek, Musa, Periša, Čabraja, Krizmanić, Ćelić, Ljubisavljević, Steenvoorden, Jovičić, Babec, Maslowski, Čanađija, Suk, Gadže, Golubickas, Dvorneković, Mathieu, Šroler, Hamad, Lovrić, Zwolinski, Ndiaye i Cahani.

Već u petak Gorica će igrati svoju prvu utakmicu u Medulinu, desetak minuta pješke od hotela u kojem će momčad biti smještena idućih desetak dana. Utakmica protiv srpskog drugoligaša Žarkova igra se od 14.30 sati, a tri dana poslije, u istom terminu, protivnik će biti češki drugoligaš Slavoj. Posljednja utakmica u skupini, 23. siječnja protiv Prelecove Istre, igrat će se na pulskom stadionu Aldo Drosina, budući da će se tom prilikom testirati VAR.

Kući se Goričani vraćaju 25. ili 26. siječnja, ovisno o tome hoće li igrati za treće ili prvo mjesto. Pod uvjetom, naravno, da u skupini izbore jedno od prva dva mjesta. Vremena je dovoljno, vremenski uvjeti bit će neusporedivo bolji od ovih koji zadnjih dana okupiraju Veliku Goricu, bit će i utakmica… Trener Jakirović i njegovi suradnici gradit će momčad za nastavak sezone u takvim okolnostima, sve govori da će je i izgraditi. Uostalom, temelji su iznimno čvrsti. Atmosfera je dobra, osmijesi su na licima, sve skupa djeluje kao početak jedne lijepe i uspješne proljetne priče…