Prijava

Vaša prijava

Gorica sredila Sonik Puntamiku, slijedi ‘mali derbi’ s Osijekom


Prvih deset minuta gosti su “bombardirali” tricama i držali prednost, koju je Gorica lovila i na kraju ulovila. U drugoj četvrtini gorička prednost je počela značajno rasti, a u trećoj je otišla sve do ogromnih i uvjerljivih 25 koševa razlike. U posljednjih deset minuta došlo je do malih komplikacija, društvo iz Zadra je zaprijetilo, ali ni približno u tolikoj mjeri da ugrozi novu, 12. pobjedu Gorice ove sezone.

U tri rečenice tako se može opisati sve što se događalo u sudaru košarkaša Gorice i Sonik Puntamike na parketu Gradske sportske dvorane u subotu navečer.

– Bila je ovo teška utakmica za pripremu, budući da je riječ o protivniku s jako puno iskusnih igrača, koji jako dobro čitaju igru. Mi smo imali problema s ozljedama tijekom tjedna, tri igrača nisu trenirala, no uspjeli smo odigrati nekih 25 minuta energetski na visokom nivou – kazao je trener Josip Sesar nakon pobjede 91-74.

I doista, ljubitelji košarke mogli su u zelenom dresu Sonik Puntamike vidjeti brojna poznata lica. Bivši igrač Zadra Šime Špralja, bivši igrač Cibone i Zadra Petar Marić, pa onda Juraj Segarić, Tomislav Cvitković…  Zanimljivo društvo, potencijalno vrlo opasno, no Goričani nisu dopustili iznenađenja. Odigrali su u svom stilu, raznovrsno i momčadski, s Ivanom Majcunićem kao prvim strijelcem ovoga puta. Ubacio je 17 koševa, Brzoja je dodao 12, Petrović i Babić po 11, Mašić  deset, Mazalin devet, Miković i Kapusta po osam… I zato čak ni pad u zadnjoj četvrtini nije bio posebno opasan.

– Da, malo smo pali u zadnjoj četvrtini, ali zaliha od 20-ak poena prednosti bila je dovoljna da sačuvamo pobjedu bez nekog velikog stresa – kaže Sesar, a iskusni Petar Babić dodaje:

– Sve u svemu, ispalo je kako smo i priželjkivali. Tridesetak minuta smo igrali odlično, a onda smo se u završnici malo previše opustili, ušli u njihov ritam i nepotrebno si zakomplicirali situaciju. Srećom, ne i previše, zaslužno smo ovo dobili.

U sljedećem kolu, već u petak, u našoj dvorani gostuju Vrijednosnice Osijek. Bit će to mali derbi…

– Mogu biti zadovoljan dosadašnjim periodom, a u petak nam slijedi utakmica protiv Osijeka, koji nam je glavni konkurent za četvrtu poziciju. Moramo se dobro pripremiti, nadam se da će nas zaobići ozljede i da ćemo odigrati pravu utakmicu – kazao je Sesar.