Prijava

Vaša prijava

Knjigu ‘Dugog putovanja cilj’ prevela je Goričanka Anja Bastašić, a sada će je predstaviti goričkim čitateljima


Prvi književni susret u 2020. godini u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održat će se u utorak 21. siječnja u 19 sati kada će u Središnjem odjelu za odrasle biti predstavljena knjiga njemačkog autora Michaela Endea “Dugog putovanja cilj”. Knjigu je prevela Velikogoričanka Anja Bastašić koja će i predstaviti ovaj po mnogočemu netipičan roman popularnog književnika za mlade. Tom prigodom u knjižnici će se predstaviti i nakladnička kuća Mala zvona iz Zagreba uz gošću književnicu i urednicu Sanju Lovrenčić.

– Knjigu je ilustrirao Dominik Vuković čijih je čak 20 grafika, uz naravno naslovnicu, sigurno pomoglo tome da knjiga “Dugog putovanja cilj” bude jedna od dobitnica na natječaju Nacionalne i sveučilišna knjižnice u Zagrebu “Hrvatska lijepa knjiga za 2019. godinu” – kažu iz knjižnice.

Michael Ende (1929.-1995.) jedan je od najvećih pisaca za djecu u generaciji koja je stasala nakon II. svjetskog rata. Svjetsku je slavu stekao fantastičnim romanima “Momo” i “Beskonačna priča”, a njegova su djela prevođena na više od 40 jezika. U kratkom romanu “Dugog putovanja cilj”, jednom od rijetkih Endeovih tekstova namijenjenih odrasloj publici, dolazi do punog izražaja sav virtuozitet njegova pisanja, kao i dubina i originalnost njegove mašte.