Prijava

Vaša prijava

FOTO Zimska škola informatike završena podjelom diploma


18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Preko sedamdeset učenika velikogoričkih osnovnih škola u protekla dva tjedna (07. do 18. siječnja 2020. godine) s velikim je entuzijazmom i veseljem pohađalo 19. Zimsku školu informatike u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica. Učenici su usvajali znanja kako samostalno, svrhovito i učinkovito koristiti digitalnu tehnologiju te odabrati najprikladnije tehnike ovisno o zadatku ili problemu koji su rješavali. Razvijali su računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja. Mnogi od njih će novostečena znanja moći pokazati i na natjecanjima znanja koja su uskoro pred njima u drugom polugodištu ove školske godine.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Nastava je za učenike bila besplatna, a odvijala se u četiri velikogoričke škole: OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Velika Mlaka i OŠ Novo Čiče. Učenici su bili raspoređeni u četiri skupine – programski jezik LOGO, programski jezik Python (u dvije škole) i Micro:bit. Predavači su im bili učitelji informatike i tehničke kulture velikogoričkih osnovnih škola Emina Gudelj, Kristina Panižić, Dalia Kager i Milan Omrčen.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Po završetku 19. Zimske škole informatike, predsjednik Društva Vinko Lujić i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice Nikica Repač učenicima su za uspješno pohađanje dodijelili prigodne diplome. Polaznike je pozdravio i Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice.

Galerija fotografija