Prijava

Vaša prijava

Besplatne matematičke radionice za malene Goričane


Velikogorički Centar za poduku HELENA organizira besplatne matematičke radionice u sklopu programa NUMICON i Mentalna aritmetika Malac Genijalac.

NUMICON je program za razvoj predmatematičkih vještina od najranije dobi, za djecu od 3 do 5 godina, i predstavlja uvod u svijet matematike kroz igru. Radi se o nagrađivanom programu Oxford University-a koji se organizira u sklopu Škole mentalne aritmetike Malac Genijalac. Numicon pokriva cjelokupno područje brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca.

Malac Genijalac je, s druge strane, program za predškolce i osnovnoškolce. Djeca kroz ovaj program osim brzog računanja razvijaju svoje samopouzdanje, koncentraciju, pažnju, fotografsko pamćenje kao i ostale kognitivne i intelektualne sposobnosti, primjenjive u školi i svakodnevnom životu.

– Matematika je prirodna znanost, a upoznavanje s njom dobro je početi još od najranijeg djetinjstva. Kako bi djeci matematika bila zanimljiva, neophodno je probuditi i razviti interes za nju. Najbolji način za upoznavanje i druženje s matematikom je igra – kažu iz Centra za poduku HELENA i pozivaju roditelje da svoju djecu prijave na besplatne radionice.

Za prijavu je potrebno poslati e-mail s imenom djeteta i datumom rođenja zajedno s kontakt podacima roditelja na adresu MalacGenijalacVG@gmail.com.