Prijava

Vaša prijava

Besplatne linije ZET-a u Noći muzeja


Tradicionalna manifestacija Noć muzeja održat će se ovaj petak, a Zagrebački električni tramvaj i ove godine pripremio je besplatne izvanredne linije.

Turistički tramvaj od 18 do 1 sat iza ponoći vozit će trasom Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad svakih 10-15 minuta trasom:
Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Izvanredna autobusna linija će od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći prometovati i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom:
Trg Mažuranića – Savska – Ulica grada Vukovara – Nacionalna sveučilišna biblioteka – Muzej suvremene umjetnosti.

Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

– Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači- poručili su iz ZET-a.