Prijava

Vaša prijava

Gimnazijalci u akciji spašavanja Turopoljskog luga, sadit će hrast i postaviti senzore za rano otkrivanje požara


Učenici Gimnazije Velika Gorica osmislili su program “Sačuvajmo hrvatske šume” kojim su se prijavili na natječaj “Učeničke akcije protiv klimatskih promjena”. Natječajem koji je raspisala Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, cilj je podržati škole u snažnijem društvenom javnom djelovanju tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. vezano uz izazov klimatskih promjena.

– Naša ekološka akcija za spas šume omogućiti će našim učenicima i nastavnicima iz dobivenih sredstava sadnju 100 sadnica hrasta lužnjaka u šume Turopoljskog luga te postavljnje pet pametnih senzora za rano otkrivanje požara u šumi na najrizičnijem području ove prapovijene šume u srcu Turopolja – rekli su iz Gimnazije Velika Gorica.

Na projektu su uz učenike radile i profesorica informatike Kristina Lučić, pedagoginja Olijeta Horvat Kardoš te ravnateljica Brankica Žugaj koja je za Cityportal.hr još kazala: “Izuzetno smo ponosni jer škola aplicira i sudjeluje na svim projektima i posebno smo sretni što imamo tako motivirane učenike i njihove profesore škole.”

Za aktivnosti svog programa “Sačuvajmo hrvatske šume” gimnazijalci su dobili 10.000 kuna.