Prijava

Vaša prijava

Niko: Špikić i Golubickas su igrači koji pokazuju smjer u kojem Gorica ide


Dok sve naizgled miruje, dok se nogometaši odmaraju, a zatim i pripremaju za nove izazove, velika pozornost okreće se prema ono što se naziva “nogometna tržnica”. A kad je o Gorici riječ, tu na svoje dolazi Niko. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius, 36-godišnjak iz Litve, već je toliko puta pokazao da zna “ubosti” pravog igrača ispod cijene, da zna pronaći ljude koji Goricu čine boljom, a isti cilj imao je i ove zime.

– Zimski prijelazni rok je kratak, služi u prvom redu za manje korekcije za većinu klubova, pa tako ni mi nismo planirali velike aktivnosti na tržištu – kaže uvodno Niko, što je zapravo i poslužilo kao objašnjenje zašto je Gorica zasad dovela “samo” dvojicu igrača.

Prvi je došao litavski reprezentativac Paulius Golubickas (20), a zatim i Dario Špikić (21), Velikogoričanin sa stažem u Dinamu i Hajduku. Klub su napustili Matija Špičić (Varaždin), Nemanja Ljubisavljević (Žalgiris) i Mario Marina (Sabah), a na posudbu u Sesvete do kraja sezone otišao je Marin Šroler.

– S trenerom smo napravili plan, odredili igrače koji više nisu u našim planovima. To se ne odnosi na Marinu, kojem se ukazala prilika za zaradu u Azerbajdžanu, a na temelju odlazaka smo i odlučivali koga dovesti. Ono što smo željeli, uspjeli smo i odraditi. Nismo htjeli puno mijenjati, igrači koji su došli bit će dodatak koji će činiti momčad boljom – vjeruje Nikoličius.

Dugo je pokušavao vratiti Špikića kući, još od ljetos, dugo je i pažljivo radio i na “projektu Golubickas”, a iza oba posla stajala je jasna ideja.

– Ta dva transfera pokazatelj su u kojem smjeru ćemo ići u Gorici. Takav je, uostalom, i trend u hrvatskom nogometu, dovoditi mlade, perspektivne igrače s potencijalom, prepoznati tko zaslužuje šansu u 1. HNL. Špikić i Golubickas savršeno se uklapaju u taj profil. Očekujemo da će Dario uskoro biti u mladoj reprezentaciji, da će se igrama u Gorici nametnuti izborniku, a Golubickas je već sad jedan od najvažnijih igrača litavske A reprezentacije, i to sa samo 20 godina – kazao je Niko.

Cijele pripreme s Goricom su prošli i 19-godišnji veznjak Gojko Gadže te 17-godišnji albanski napadač Lion Cahani, no dovršetak dogovora s njima dvojicom, kao i odluka o njihovoj budućnosti, predviđen je za dane ispred nas. Sve govori da će Gorica dobiti još dva mlada i perspektivna igrača, što također ulazi u plan…

– To je način na koji želimo raditi u Gorici. Sretan sam što imamo takve mlade igrače, uključujući i Babeca i Krizmanića, to su dečki koji su budućnost kluba – ponosan je Nikoličius.

U nedjelju u 17.30 sati u grad dolazi Osijek, vraća nam se HNL, a s njim će doći i odgovori na brojna pitanja. Kao, recimo na ono je li Gorica bolja nego jesenas.

– Jako je teško u ovom trenutku odgovoriti na to pitanje. Utakmice koje dolaze sve će pokazati, na terenu će se odlučivati gdje ćemo, koliko visoko završiti. Dobro je što imamo čvrst temelj momčadi, a doveli smo i igrače koji su mladi i nadareni, ali i sposobni odmah pomoći u lovu na bodove – kaže Niko.

Više je puta isticao kako mu je san, velika želja dovesti Goricu u Europu, njegove ambicije uvijek su najviše moguće.

– Da, želimo konačno zaigrati u toj Europi. I mislimo da je to realan cilj, budući da će je izboriti prvih pet momčadi iz naše lige. Konkurencija je velika, svjesni smo toga, ali vjerujemo da ćemo na kraju sezone ostvariti naše ciljeve – zaključio je Mindaugas Nikoličius.

U svemu tome stigla je i vjerojatno najbolja vijest, a ona kaže da Kristijan Lovrić gotovo sigurno ostaje u Gorici i sljedećih šest mjeseci… Sve skupa izgleda prilično dobro, no pričekajmo ipak, kako kaže i Niko, da krenu utakmice. Od nedjelje u 17.30 sati.


3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost