Prijava

Vaša prijava

Nula na početku proljeća: Oprezna Gorica do prvog boda u novoj godini


Gotovo dvije tisuće ljudi okupilo se na Gradskom stadionu, gotovo dvije tisuće onih kojima je nedostajao HNL i sve avanture koje u tom svijetu prolazi naša Gorica. U grad je na otvaranju prvenstvenog proljeća došao Osijek, protivnik za svaki respekt, izravni konkurent u borbi za Europu, a osnovni cilj bio je jasan – ne izgubiti! S obzirom na sve ono što čeka Goričane, takvo razmišljanje bilo je i logično, a tako je na kraju i završilo.

Po dobrom starom običaju, iznenadio je trener Gorice Sergej Jakirović s početnom postavom. Tijekom priprema u glavi je imao nekoliko kombinacija, a na kraju se odlučio na dvojicu napadača, Zwolinskog i Ndiayea, sa Dvornekovićem na desnom boku, Čabrajom na lijevom, Jovičićem i Steenvoordenom kao stoperima te Čanađijom, Babecom, Sukom i Lovrićem u sredini. S druge strane bila tri izrazito opasna napadača, Mance, Marić i Grezda, njima iza leđa Bočkaj, otraga čvrsti bedem…

I reklo bi se, s obzirom na činjenicu da su na terenu bila čak petorica napadača, da će sve frcati od šansi na obje strane, da će utakmica biti atraktivna i otvorena. Međutim, ništa od toga nije se dogodilo. I jednima i drugima bila je ovo važna utakmica, čak i važnija nego što je i inače na otvaranju polusezone, a to se najbolje vidjelo u oprezu kod obje momčadi. Nitko nije želio preuzeti značajniji rizik, krenuti prema naprijed, i zapravo se sve odvijalo između dva šesnaesterca.

Imao je Osijek jedan dobar udarac iskosa u prvom dijelu, imao je i Zwolinski pokušaj glavom, ali ništa se tu spektakularno nije događalo. Osim, eventualno, trenutka kad je Grezda snažno pucao s vrha kaznenog prostora, a Kristijan Kahlina loptu ispod prečke “iščupao” u korner. Bila je to zapravo jedina izražena šansa u prvih 45 minuta, a nastavilo se u sličnom stilu i početkom nastavka.

Prvi je s klupe reagirao Jakirović, posljednjih pola sata dao je debitantu Dariju Špikiću, malo potom ušao je i drugi debitant, Litavac Paulius Golubickas, a te su promjene donijele i ponešto živosti prema naprijed. Igrala se 75. minuta kad je Gorica došla do najbolje šanse na utakmici, kad je nabacivanje Čabraje glavom prema golu preusmjerio Joey Suk, ali golman Ivica Ivušić je briljantno spasio.

Došao je Osijek do lagane dominacije u samoj završnici, pomogao je i sudac s nekoliko olako dosuđenih prekida u opasnoj zoni, što je posebno opasno kad protivnik u sastavu ima Petra Bočkaja… Međutim, ni Pero Bombardero ovoga puta nije bio raspoložen, zapucao je tri lijepa pokušaja, a kad je loše izveo i onaj na ulasku u sudačku nadoknadu, postalo je sve jasnije da će ovo završiti obostranom nulom. Kao što je, koji trenutak kasnije, i završilo.

S pozitivnim je rezultatom tako otvorila kalendarsku godinu, bod protiv Osijeka definitivno spada u tu katerogiju, a bit će i korisno ohrabrenje uoči svega što slijedi u sljedeća tri kola. Prvo će, sljedeće nedjelje od 17.30, Goričani gostovati kod Dinama u Maksimiru, zatim će na svom stadionu dočekati Rijeku, a nakon toga putovati na Poljud, na noge Tudorovom Hajduku.

HT PRVA LIGA, 20. KOLO
GORICA – OSIJEK 0-0
Gradski stadion. Gledatelja 2817. Sudac: Duje Strukan (Split).
GORICA: Kahlina – Dvorneković, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Čanađija (od 64. Špikić), Babec (od 79. Maslowski), Suk, Lovrić – Zwolinski (od 72. Golubickas), Ndiaye
OSIJEK: Ivušić – Lončar, Škorić, Majstorović – Todoroski, Pilj (od 78. Lopa), Kleinheisler, Bočkaj – Grezda, Marić, Mance


Povijesna šetnja Zagrebom