Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Za početak, ovo je bilo jako dobro! Nije lako zaustaviti Osijek…


Prvih 90 proljetnih minuta je iza nas, Gorica ih je odradila čvrsto i disciplinirano, ne dopustivši snažnom i opasno Osijeku da se u bilo kojem trenutku razmaše. S druge strane, međutim, također nije bilo previše aktivnosti, rizik je sveden na minimum, a rezultat svega toga je logičan. Nula-nula.

– Zadovoljan sam. Mislim da je remi najrealniji ishod nakon svega, iako smo i mi i Osijek imali svoje prilike. Vjetar koji je puhao onemogućavao je malo bolju igru u polju, ali obje su momčadi pokazale veliku želju i volju – kazat će uvodno trener Gorice Sergej Jakirović nakon osvojenog boda protiv treće momčadi na tablici.

Naoružan “teškim naoružanjem” naprijed – ofenzivu poput Mancea, Marića i Grezde, kojima još slijeva pomaže Petar Bočkaj, nema previše momčadi u ligi – Osijek je u Veliku Goricu došao ambiciozno, jer ovdje je počeo lov na drugo mjesto, no domaća defenziva malo je toga dozvolila, nisu Osječani mogli naći pukotine.

– Da, vidjeli smo i malo taktičkog nadmudrivanja, ali takva je to utakmica. Morali smo zatvoriti sve opasne igrače Osijeka, a u tome smo i uspjeli. Kolega Kulešević rekao je da im je ovo druga utakmica otkad je on na klupi da nisu zabili gol, a to je za nas jako pozitivno. Stavili smo Čanađiju na desno krilo da zaustavi Bočkaja, koji je lijevi bek, ali puno toga polazi od njega u igri Osijeka. Mislim da je odigrao jako dobru utakmicu, i on i Dvorneković na toj strani, jer nije lako ni Mancea zaustaviti – istaknuo je Jakirović.

Trener Jakirović, njegovi suradnici i igrači prvi su put sjedili na novim klupama… Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Jako dobru utakmicu odigrali su stoperi Jovičić i Steenvoorden, pa Babec u sredini, zajedno sa standardno odličnim Sukom, pokušavali su i Zwolinski i Cherif naprijed… Najtočnije bi zapravo bilo reći da Gorica u nedjelju navečer nije imala slabe karike. Nedostajalo je samo da uđe jedna od onih šansi, pa da se uzme i pun plijen…

– Što nam je nedostajalo da dođemo do pobjede? Malo bolji vremenski uvjeti! To možda ne djeluje tako, ali jako smeta, pogotovo u posljednjoj trećini, kod zadnjeg pasa. Dobro, bude i pogrešaka u dodavanjima, ali i vjetar odnese loptu, nije je lako kontrolirati – objašnjavao je Jakir.

U najavi utakmice istaknuo da je kako je važno ne izgubiti, a taj je cilj ostvario.

– Upravo tako. Da smo izgubili, Osijek bi nam otišao na sedam bodova, ovako je ostalo na četiri… Lokomotiva je pobijedila Rijeku, pokazala još jednom da je sve moguće, da svatko svakoga može dobiti. Osobno, vjerujem da Osijek, nakon Dinama, možda ima i najbolju momčad u ligi. Evo, ovdje su i igrači za koje je plaćeno 1,3 milijuna eura, što je malo manje od našega budžeta… Imaju ogroman potencijal, kvalitetne igrače, a sve to potvrđuje ono što sam govorio i ranije, da će biti zanimljivo do samoga kraja prvenstva – kaže trener Gorice.

Počeo je utakmicu s prokušanim snagama, s dvojicom napadač, a dva zimska pojačanja dobila su priliku s klupe. Dario Špikić ušao je u 64. minuti umjesto Čanađije, Paulius Golubickas osam minuta poslije, umjesto Zwolinskog. I obojica su unijeli nešto živosti, hitrine…

– Kao što sam i najavio, oni su svježa krv, potentni mladi igrači, s puno prostora za napredak. Siguran sam da će nam biti od velike koristi, a ovaj put su krenuli s klupe iz taktičkih razloga. Morali smo paziti na visinu naše postave, jer Osijek je izrazito visoka momčad. I s te strane smo dobro odgovorili – kazao je Jakirović pa zaključio:

– Imam razloga za zadovoljstvo. Vidjelo se da možemo trčati, da možemo odgovoriti u duelima, uzeli smo i dosta drugih lopti… Ukratko, u dobrom smo stanju, iako svjesni da imamo još prostora za napredak u nekim segmentima. Za početak, ovo je bilo dobro!

U istom terminu Gorica će igrati i u idućem kolu, u nedjelju od 17.30 sati. Ovoga puta ide u goste, i to – prvaku! U dosadašnjih šest pokušaja Gorica nije uspjela Dinamu uzeti niti boda, no svaka je utakmica nova prilika. I već od ponedjeljka ujutro krenula je priprema za Maksimir. Neće biti Čabraje, dobio je treći žuti karton, ali vraća se Musa, pa će Jakirović opet moći kombinirati. I pokušati iznenaditi.


Državno Natjecanje iz geografije