Prijava

Vaša prijava

Od Čapljine do Gorice: Gojko Gadže krenuo putem Cherifa i Babeca


Prošle zime na probu u Goricu došao je u tom trenutku anonimni Cherif Ndiaye. I ostao. Ovog ljeta na probu je stigao Hrvoje Babec, klinac za kojega su samo rijetki u tom trenutku znali. I ostao. Ove zime, kao nastavak niza, na probu je došao Gojko Gadže, 20-godišnjak koji je jesen odigrao u trećeligašu Jarunu. I on ostaje.

– Osjećam se odlično, jedva čekam da zaigram. Što prije želim pokazati da vrijedim, da mogu pomoći momčadi – kaže 20-godišnji Gadže nakon što je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Šestorica su krenula u pripreme s Goricom u statusu igrača na probi, a za ugovor se izborio samo Gadže.

– Došao sam s ambicijom da sam sebi dokažem da se mogu igrati na ovoj razini, nositi se s prvoligaškim igračima. Na pripremama sam odigrao nekoliko utakmica, izborio se za odlazak u Medulin, tamo mi se posrećilo pa sam zabio i gol, a nakon toga su stvari išle u sve boljem smjeru. Momčad me sjajno prihvatila, udomaćio sam se, a sad je na meni da se nastavim dokazivati – ističe skromni Gojko, koji se u Velikoj Gorici već sad osjeća kao doma.

– Ovo je odlična sredina, novi igrači su jako brzo prihvaćeni, tako da sam se i ja vrlo brzo osjećao kao da sam tu sto godina. Svi su sjajni, od kapetana Kahline pa do svih ostalih, podrška su mi od prvog dana i sretan sam što dalje idemo zajedno. Živjet ću u Velikoj Gorici, već sam upoznao i grad, tako da neće biti nikakvih problema, u to sam siguran.

Odabrao je broj 22 na dresu, a pravo nastupa steći će od sljedećega kola, u kojem u Veliku Goricu stiže Rijeka. Vrlo brzo ukazat će se prilika da ga navijači vide na djelu, a do tada je pokušao sam sebe predstaviti u dvije rečenice.

– Ofenzivni vezni sam, volim zabijati golove i asistirati, biti blizu golu. Lijeva noga mi je jača, volim izvoditi prekide, mislim da mi to dobro ide… I to je otprilike to – skromno će opet Gadže.

U kolovozu je navršio 20 godina, tek je na početku svoje nogometne priče, ali iza njega je već šest klubova. Neke od njih je prerastao, drugi su propali, u trećima nije dobio pravu šansu…

– Iz Čapljine sam, iz Hercegovine. Točnije, iz sela Prćavci. Prošao sam dosta klubova na svom nogometnom putu, krenuo sam iz Međugorja, pa s 12 godina otišao u Neretvu iz Metkovića. I od tad sam u Hrvatskoj. Imao sam 14 godina kad sam otišao u RNK Split i bio sam tamo sljedeće tri godine, sve dok klub nije bankrotirao. Nakon toga sam otišao u Inter iz Zaprešića, zadržao se godinu dana, otišao u Osijek i na kraju na pola sezone u Jarun. I evo me sad ovdje, u Gorici. Put je bio dug, s puno uspona i padova, ali siguran sam da ide samo na bolje – optimističan je Gadže na početku novog poglavlja u njegovoj karijeri.

Protiv Dinama u nedjelju će biti navijač, a onda kreće… Cilj je postići ono što su uspjeli postići Cherif i Babec, iz drugog plana probiti se u prvi, a upućeni kažu da kvalitetu za takvo nešto definitivno ima. Sad to “samo” treba pokazati na terenu.