Prijava

Vaša prijava

Još uvijek možete dobiti besplatni komposter


S ciljem uspostavljanja boljeg javnog, kvalitetnog i održivog sustava gospodarenja otpadom u skladu s načelima zaštite okoliša i zaštitom javnog interesa VG Čistoća uvodi prikupljanje biorazgradivog otpada na kućnom pragu gdje je svakom korisniku koji živi u kući ponuđena mogućnost kompostiranja u vlastitom dvorištu.

Tako će korisnici koji žive u obiteljskim kućama moći kompostirati biootpad u vlastitom kućanstvu, upravo na mjestu njegovog nastanka i time doprinijeti smanjenju količine biootpada koji se odlaže na odlagalištu, smanjenju utjecaja na klimatske promjene koje bi takav biootpad proizveo ukoliko se odlaže na odlagalište te smanjiti količinu otpada koji predaju na odvoz i zbrinjavanje.

Ukoliko se odlučite za kompostiranje u vlastitom dvorištu, u okviru javne usluge nećete plaćati odvoz i zbrinjavanje biootpada jer VG Čistoća ne sakuplja i ne odvozi proizveden kompost, već ga korisnici koriste za vlastitu uporabu.

– U dva tjedna podijeljeno je oko 1.500 kompostera diljem Velike Gorice što pokazuje veliku zainteresiranost građana za kompostiranjem te podjela besplatnih kompostera za kompostiranje biootpada u domaćinstvu traje i dalje. Ukoliko niste bili kod kuće kada smo dijelili besplatne kompostere, pozivamo Vas da nas kontaktirate putem e – mail adrese komposteri@vgcistoca.hr ili osobnim dolaskom na adresu Kneza Ljudevita Posavskog 45 radi dogovora o dostavi kompostera koji ćete moći koristiti za odlaganje biorazgradivog otpada – poručili su iz VG Čistoće.