Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Od Dinama na dalje smo bez Zwolinskog, odmah odlazi u Lechiju


Očekujem da ćemo biti hrabri, da ćemo odigrati dobru utakmicu! Iako znam da je statistika poražavajuća za nas. U svakoj od tih šest utakmica nečemu smo se nadali, ali svaki put je Dinamo bio bolji. Ali znate kako kažu, tradicije su tu da se ruše. Ovo je nova utakmica i nova prilika, govori trener HNK Gorice Sergej Jakirović uoči sudara s aktualnim, prilično vjerojatno i budućim prvakom države.

Na Maksimiru će se u nedjelju od 17.30 sati Gorica i Dinamo sudariti sedmi put u prvoligaškom okruženju. Prethodnih šest otišlo je na stranu “modrih”, a trener domaćina Nenad Bjelica silno će željeti nastaviti tu seriju. Nije da ima nešto protiv Gorice, problem je u Rijeci…

– Dinamo će sigurno biti mobiliziran i motiviran nakon tog ispadanja iz Kupa, za njih neočekivanog, i siguran sam da nas čeka iznimno teška i zahtjevna utakmica. Kao i svaki put, uostalom – kaže Jakirović pa nastavlja:

– Imamo i mi neku svoju računicu, treniramo dobro i vjerujem da možemo i izgledati dobro na terenu. Nadam se da će igrači ispuniti zadatke koje pred njih postavimo. Naravno da će se tu puno pitati i Dinamo, ali mi ćemo napraviti sve da im maksimalno otežamo posao.

Zdravstveno stanje je, kaže Jakir, zadovoljavajuće. Jedino Ćelić nije u treningu, oporavak je u tijeku, zbog kartona neće igrati ni Marijan Čabraja, a neće za Goricu igrati ni Lukasz Zwolinski. Ni u nedjelju, a ni poslije toga. Prvotni plan o odlasku na kraju sezone pretvorio se u transfer odmah.

– Čim je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, mogao je potpisati za bilo koji klub. Nakon Osijeka je i potpisao za Lehciju Gdansk, a u srijedu je dogovoreno da ode odmah. U razgovoru s direktorom Nikoličiusom zaključili smo da je tako najbolje, jer pitanje je kako bi njegov ostanak izgledao u psihološkom smislu. Možda bi se u nekim utakmicama malo čuvao… Ispalo je da smo se uspjeli dogovoriti s Lechijom i želimo mu svu sreću, puno zdravlja i da nastavi igrati kao u Gorici – kazao je trener Jakirović, svjestan da će mu Zwole nedostajati na terenu.

– Naravno da je to gubitak, bio je jako važan kotačić u našoj igri, što je i pokazivao na terenu. Prošle sezone bio je odličan, zabio 14 golova, a u prvom dijelu ove sputala ga je ozljeda. Međutim, pred kraj jeseni opet je zabio neke važne golove i sigurno je njegov odlazak hendikep. Morat ćemo jako brzo reagirati na tržištu da bismo ga nadomjestili – kazao je Jakir.

Neće ovoga puta u Dinamovu dresu biti Danija Olma, koji je nekoliko puta praktički sam rješavao utakmice protiv Gorice, a neće igrati ni njegov nasljednik Luka Ivanušec, kao ni kapetan Arijan Ademi. A opet, pogled na Dinamov roster kaže da su tu i Moro, i Gojak, i Majer, i Đira…

– Naravno da će dolaziti do nervoze što duže budemo imali pozitivan rezultat, da će rasti naše šanse, ali Dinamo je kroz povijest pokazao da nikad ne ovisi o jednom igraču. Bez obzira bio to Olmo, Ivanušec ili kapetan Ademi, sve jako važni igrači za Dinamo ove sezone. Jako je puno tamo dobrih igrača, a svaki od njih će, ako dobije priliku, pokušati dokazati da zaslužuje igrati – svjestan je Jakirović.

Kad bi mogao napraviti nekakav pobjednički hibrid od dosadašnjih poraza, to bi izgledalo ovako nekako:

– U fazi napada želim ponoviti utakmicu u kojoj smo izgubili 4-2 kući, bili smo jako dobri prema naprijed. Ne kažem da je Dinamo nezasluženo pobijedio, ali imali smo peha i nesreće kod njihovih golova. U defenzivi, želio bih ponoviti poraz 1-0 u Maksimiru, kad je Dvorneković pogodio prečku u zadnjoj minuti, kad je i Suk imao udarac koji je zaustavljen kako je već zaustavljen… Bili smo tad dobri, koncentrirani, čak smo ih i stisnuli u zadnjih dvadesetak minuta. Da, bilo bi dobro te dvije utakmice spojiti u jednu – poželio je trener Gorice.

A njegov igrač, ranije spomenuti, neizostavan u svakoj Jakirovoj viziji, bio je uobičajeno kratak:

– Nikad im nismo uspjeli uzeti ni bod, to sve govori. Dinamo ima veliku kvalitetu i naravno da je uvijek teško igrati na Maksimiru. Moramo biti na 200 posto, potpuno fokusirani. U svakom ogledu s njima imali smo svoje šanse, imat ćemo ih i sad, pogotovo jer imaju i oni svoje probleme. Imamo šanse! – kazao je Joey Suk.