Prijava

Vaša prijava

Kurilovec u proljeće krenuo najboljim poluvremenom sezone… I pobjedom!


U subotu je startala druga, proljetna dionica prvenstva 3. HNL središte. Turopoljski predstavnik Kurilovec pobijedio je 2-1 Ponikve u Zagrebu i tako zadržao sjajnu drugu poziciju u redoslijedu, s 30 bodova, koliko ima i treća Mladost iz Petrinje. Vodeći Vinogradar slavio je istim rezultatom u Španskom a drugi pobjednički gol zabio je u 93. minuti, a tko drugi nego Igor Prijić. Lider ima 37 bodova.

– Dobro je, moramo biti zadovoljni. Bili smo oslabljeni, nije bilo Čureka, Spudića, Tominca, Sudara, Tramontane, Mandure, Sahindala i Krsnika – nabrojio je prvo izostanke trener Kurilovca Perica Vidak.

Unatoč svemu tome, Kurilovec je odigrao jako dobru utakmicu. Pogotovo u prvih 45 minuta. Kurilovec je u Gajnicama zaigrao u sastavu Debijađi – T. Grdenić, Rajić, Čunčić, Šarić – Marinić, Matoš, Muhar – Humeljak (od 90. Borovac), Dianežević (od 72. Karabatić), Sedlaček. Kurilovec je poveo autogolom domaćih, na 0-2 povisio je Marin Matoš, a Ponikve su u nastavku uspjele tek smanjiti razliku.

– Ponikve su jedno od težih gostovanja u ligi, tamo su mnogi ostavili bodove, ali prvo poluvrijeme, rekao bih, bilo je najbolje poluvrijeme ove sezone. Vodili smo 2-0, imali totalnu kontrolu, a u drugom poluvremenu je protivnik promijenio stil. Utakmica se okrenula na ‘fajt’, tu se nismo najbolje snašli, no svejedno smo imali penal, koji nije dosuđen. Debijađi je nekoliko puta dobro reagirao i uspjeli smo utakmicu privesti kraju. Jako teška, ali zaslužena pobjeda – kaže trener Vidak.

Svjedoci kažu kako su rezervni igrači Ponikvi prilazili kurilovečkoj klupi na poluvremenu, čestitali i ponavljali “kako vi dobar nogomet igrate…”, da bi u nastavku domaćin ipak došao do daha u igri koja lepršavim Kurilovčanima nije najbolje odgovarala. Međutim, najvažnija su tri boda, pogotovo s obzirom na to da Kurilovec u sljedećem kolu čeka prilično težak izazov. Na Udarnik dolazi Gaj Mače, igrat će se u subotu od 15 sati.

– Igrački je to jako dobra momčad, Haramustek i Brlečić su donedavno igrali prvu ligu, imaju i drugoligaške igrače, a to znači da ćemo morati biti na top razini da bi došli do bodova. Čeka nas velik izazov – svjestan je Vidak.

Do tada će se vratiti i barem dio ozlijeđenih, što znači da bi Kurilovec mogao biti još bolji, jači i opasniji…

Ostali rezultati 16. kola:

Mladost P. – Dugo Selo 3-1
HAŠK – Vrbovec 1-3
Zagorec – Trnje 3-1
Špansko – Vinogradar 1-2
Jarun – Maksimir 3-1