Prijava

Vaša prijava

Goričke škole pripremaju se za nastavu na daljinu


Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je škole na pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije kako bi u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i nastavnicima osigurali učenje i poučavanje na daljinu. Za organizaciju nastave na daljinu potrebno je napraviti određene tehničke pripreme, a one se odnose na uspostavljanje komunikacijskih kanala. Svi ravnatelji trebaju biti uključeni u virtualnu učionicu, a škole trebaju organizirati i virtualnu zbornicu ili zajednicu praktičara. Nadalje, svaki razrednik u predmetnoj nastavi i srednjoj školi treba organizirati virtualni razred u kojemu su svi učenici i predmetni nastavnici tog razreda.

– Za razrednu nastavu predlažemo da razrednici, ako to nisu do sada učinili, povežu roditelje u virtualnu grupu odgovarajućim komunikacijskim kanalima, kao što su Viber, WhatsApp, Facebook, e-mail, telefon… – ističu iz Ministarstva obrazovanja.

Od sutra se zatvaraju škole u Istri, a za taj scenarij trebale bi se pripremiti i sve škole u Hrvatskoj. Ravnatelj Osnovne škole Vukovina kaže kako su oni spremni organizirati nastavu na daljinu uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije.

– Naša škola ima prednost što imamo digitalnu infrastrukturu pa nema tehnoloških prepreka za organiziranje nastave na daljinu. Dosta učitelja u predmetnoj nastavi je već povremeno tako radilo, a sada će morati svi naučiti – kazao je Damir Bedić, ravnatelj Osnovne škole Vukovina, i dodao kako prate situaciju te da su pripremljeni uspostaviti nastavu na daljinu ukoliko Ministarstvo da takvu preporuku.