Prijava

Vaša prijava

Prije 20 godina Radnik osvojio austrijski Gussing

[]

U prosincu 2000. godine nogometaši Radnika iz Velike Gorice, dva vikenda zaredom, gostovali su u austrijskom gradiću Gussingu na malonogometnom turniru “Honda Bleyer Cup”. Organizator je bio ASV Deutsch-Tschantschendorf, tada klub Deana Klafurić prije igrača Radnika. Ekspediciju Radnika u autobusu Zračne luke Zagreb predvodili su sportski direktor Vlado Mirenić, trener Juraj Mirenić, trener juniora Josip Palorec i doktor Stjepan Zagorac. Boje Radnika branili su igrači Domitrović, Livada, Željko Župetić, Bibić, Kriste, Modlic, Mirenić, Weihnacht, Beloša Fijan, Balić, Čopić, Miro Paviša, Šprajc, Lukšić i Cvetković.

Prvog vikenda 2. prosinca 2000. godine “šljakeri” su zaredali tri pobjede i osigurali završnicu sedam dana kasnije. Naši su pak na završnici izborili četiri pobjede i remi. U finalnoj utakmici Radnik je 4:3 slavio nad ASV D. Tsch. kojeg je predvodio Dean Klafurić. Igralo se pred oko 500 gledatelja a odlučio je pogodak Nenada Bibića desetak sekundi prije kraja. Tijekom turnira za Radnik su zabijali Kriste (11), Bibić (11), Čopić (9), Župetić (6), Modlic (4), Livada (3), Beloša Fijan (3), Weihnacht (2), Mi. Paviša (2), te Mirenić, Balić, Cvetković i Šprajc po jedan.

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je naš iskusni maestro Željko Župetić i nagrađen statuom nogometaša. Izjava Župetića nakon turnira u Austriji: Dokazao sam da s 33 godine još nisam za veteransku momčad i tek sam sada počeo skupljati trofeje. Bilo je sve super, a kako bi se tek slavilo da uđemo u 2. HNL? Austrijski menedžer? Poslao sam ga našem sportskom direktoru Vladeku Mireniću ha, ha…

Želimo izdvojiti i izjavu sp. direktora Mirenića: Sve čestitke igračima. Bio sam siguran da finale dobivamo a osim odličnog nogometa gostoljubivim Austrijancima smo pokazali da se znamo bučno ali pristojno veseliti. Ovaj naš uspjeh već ima odjeka jer su stigli pozivi za buduće turnire. Hvala Deanu Klafuriću i njegovom sadašnjem klubu što su nam dali priliku da se predstavimo u ovakvom svjetlu.

Za prvo mjesto Radnik je nagrađen velikim pokalom i s 10 000 šilinga. Trijumf momčadi iz Velike Gorice dobio je odjeka i u austrijskim medijima a Radnik se navodi kao klub iz Zagreba.