Prijava

Vaša prijava

Igor Jovičević rado pamti boravak u Velikoj Gorici

[]

Ovih dana prva sportska i nogometna vijest u Hrvatskoj je ustoličenje Igora Jovičevića na mjesto prvog stratega Dinama Zagreb. Oni malo stariji i bolje upućeni u nogomet, vjerojatno znaju da je Igor dio mladosti proveo (stanovao) u Velikoj Gorici. Ne tako davno, Igor se dopisniku City portala na utakmici u Kurilovcu dok je još vodio Dinamo II, sa sjetom prisjetio svojih dana mladosti u našoj turopoljskoj metropoli. Potvrdio je to i u nevezanom razgovoru legendarni krilni napadač Dinama Ivica Senzen koji danas živi u idiličnom Dubrancu na Vukomeričkim goricama.

– Je je, Čedo Jovičević, Igorov otac i obitelj živjeli su negdje 1986. u Gorici ali više ne pamtim koliko su godina tu stanovali. Igor je 1973. godište a na trening je kao pionir Dinama svakodnevno putovao na relaciji Gorica-Maksimir. Trener mu je tada bio Zdenko Kobeščak a u Dinamovoj školi radili se još Ivan Đalma Marković, Rudi Cvek, Fahrija Dautbegović. Bilo je u to vrijeme još dječaka iz Gorice u Dinamu (Tomo Butina, Mario Paviša, Damir Grlić..) – kazao je u četvrtak 16. travnja 2020. godine Ivica Senzen.

Samo dan ranije, na zagrebačkom Krematoriju, uža obitelj ispratila je na vječni počinak Čedu Jovičevića (68 godina), legendarnog braniča modrih. Tako je novi trener modrih Igor Jovičević, u kratkom razdoblju, proživio koronavirus, potres, smrt oca, da bi onda iznenada dobio kolosalnu priliku voditi prvu momčad Dinama.

Ivica Senzen dok je kao trener vodio Lukavec

Senzen se još prisjetio i Radnika.

– Jovičević stariji je u jednom periodu kao trener vodio i “šljakere” a treneri u Velikoj Goricu su još bili također dinamovci Ivica Poljak, Krasnodar Rora, Fahrija Dautbegović, ranije Zorislav Srebrić.. – otkrio je Senzen a skromno zaobišao svoje ime i prezime. A Ivica Senzen i imenjak mu Poljak u tandemu su uveli Radnik u 1. HNL!

– A dobro, ja sam bio pomoćni – skroman je i dalje uvijek pristupačan i simpatičan Ivica rodom iz Siska. Osim Radnik, Ivica Senzen je u Turopolju vrlo uspješno trenirao još Klas i Lukavec.

Tomislav Butina stoji pokraj Ivana Đalme Markovića drugi s lijeva, Igor Jovičević stoji treći s lijeva, Mario Paviša dvije godine mlađi, čuči treći s lijeva, Tomo Šokota čuči prvi s desna ispred trenera Zdenka Kobeščaka.

Što rado Senzen ovih dana u izolaciji?

– Uživam u idili Vukomeričkih gorica i pratim događanje u obitelji. Sinu Ivanu, koji je također igrao u Dinamu, je upravo danas 16. travnja rođendan (rođen 1981.-SRETNO I ZDRAVO IVANE!). Uspio je prije najezde korone zadnjim avionom vratiti se iz Dubaija gdje je trener. Mlađi sin Denis (92. godište) je doktor medicine i dobio je posao a planira još nastaviti sa školovanjem. Najstarija je kćerka Tea koja je rođena 10. svibnja 1978. godine. Dobro sam zapamtio taj dan! Bila je srijeda a igrali smo (Dinamo) prvenstveno kolo protiv Slobode iz Tuzle i pobijedili 6:2. Zabio sam tri komada – sječa se Ivica Senzen. Bravo majstore i čestitamo na golovima a još više na prekrasnim potomcima.