Prijava

Vaša prijava

Šefovi portala ne zamjerite, Sportske se listaju još od 1962. godine!

[]

Nazvao je frend Amir Drapić, višegodišnji tajnik HNK Gorice i u jednom razdoblju prvi suradnik predsjednika Nenada Črnko, i pitao: ‘A kaj radiš, amigo?’. A kaj bi delal? Osim što OSTAJEM DOMA, rano u jutro već iza 4 sata probudi me dostavljač Sportskih novosti, skuham kavicu za sebe i suprugu, pogledam City portal i ponekad ostale, kasnije možda ‘jedne’ i pivica (pa time dodatno nerviram moju Anu) i to je to. Je, i nekaj pišem za Sportske i City portal. A ponedjeljak 20. travnja 2020. posebno je krenuo urnebesno. Razmišljao sam još u krevetu koju temu da pisanjem danas obradim a onda su mi Sportske dale ideju. Ugodno me iznenadio već veliki naslov na naslovnici: Butina i Krznar uz Jovičevića!? Dakako u stručnom stožeru Dinama Zagreb.

A iznad toga, fotografija našeg Turopoljca Marcela Brozovića, najtraženijeg Vatrenog. I nije to bilo sve. Na 4. stranici je tekst o Igoru Jovičeviću, Čedi Jovičeviću i Ivici Senzen. Na neki način sve Turopoljci (dobro, Krznar je iz dragog nam Varaždina), ili barem su živjeli u Velikoj Gorici. A tu je i tekst Toni Roića o HNK Gorici!

Bome znaju iznenaditi ovi iz redakcije Sportskih novosti. Dobro je dan ranije kazao Ervin Kolarec, dogradonačelnik Velike Gorice: ‘Sport miruje ali Sportske i portali se svakodnevno čitaju i ne otkazuje se pretplata’. Slažem se, Ervine. Neka ne zamjere šefovi naših portala, jer tako je to, Sportske se redovito listaju još iz daleke 1962. godine (ajoooj, kaj sam star)!!  A otvaraju se svakodnevno i portali.

Na kraju zanimljivost. U Turopolju svi znaju da je Marcelo Brozović iz Okuja, mjesta dva do tri kilometra jugoistočno od Velike Gorice. Znaju to vjerujemo i svi ljubitelji nogometa širom lijepe naše. Raritet je u sljedećem. Gotovo svako mjesto širom Turopolja ima nogometni klub. Okuje ga danas nema ali stariji pamte dane kad je postojao NK Torpedo iz Okuja. Svjedoči tome i isječak iz novina od 12. listopada 1989. godine. U ligi su još igrali Dinamo Novo Čiče, Mraclin, Turopoljac Kuče, Vatrogasac Kobilić, Klas Mičevec, Polet Buševec, Lomnica, Sloboda Lekneno, Meštrica, Posavina Veleševec i Kupa Pokupsko. Potpisnik objavljenog je J. H. (Jura Hrvačić?).