Prijava

Vaša prijava

Umjesto javnog prijevoza i dalje izvanredne autobusne linije

[]

Nakon što je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak jutros izjavio kako će javni prijevoz sasvim sigurno biti uskoro pušten, došlo je do potpunog preokreta. Na konferenciji za medije šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obavijestio je javnost kako je produljeno trajanje odluke privremenoj obustavi javnog prometa do 4. svibnja. Osim toga, najavio je kako bi Vlada u četvrtak mogla izaći s planom postupnog popuštanja mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa.

– Vlada promišlja kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti i o tome će riječ dati struka. Više puta je naglašeno da će vlada izaći s jednim hodogramom i na sjednici Vlade u četvrtak će biti riječi na tom tragu. Potpuno nam je jasno da će se ići u ekonomsku aktivaciju – rekao je Božinović.

Škole i vrtići ostat će zatvoreni do daljnjeg.

– Kada će se učenici vratiti u škole i djeca u vrtiće ovisi o epidemiološkoj situaciji i dogovoru Vlade i Kriznog stožera. Planovi za to postoje, ali povoljna epidemiološka situacija mora potrajati nekoliko dana. Budući da projekt e-škole ide jako dobro, mi i Ministarstvo znanosti i obrazovanja smatramo da nema potrebe da za neke kohorte nije potrebno da se vraćaju u škole, već da školska godina može završiti i bez vraćanja u školu – rekao je Krunoslav Capak.

Dodao je kako postoji mogućnost da se u učionice vrate maturanti i djeca s pomoćnicima u nastavi, ako to dozvoli epidemiološka situacija.