Prijava

Vaša prijava

Turopoljski top Marcelo nekad na Jelačiću, a već sutra na – Nou Campu?!

[]

Ovih dana u medijima, u međunarodnom nogometu, dominira naš Turopoljac Marcelo Brozović, dečko iz Okuja, kao najtraženiji Vatreni, još uvijek u dresu Intera iz Milana. Danas se pročulo da se za Broza zanima i velika Barcelona. Uvodna fotografija iznad ovog teksta vlasništvo je Vitomira Štuban, dopisnika City portala i Sportskih novosti, snimljena nakon srebra Hrvatske u Rusiji.

Tekst naslova “Ibanez i Brozović razgalili djecu” je pak iz SN od petka, 3. svibnja 2013., dok je Brozović još igrao za Dinamo Zagreb. U tekstu od 2013. objavljeno je sljedeće:

“U četvrtak popodne igralište četvrtoligaša Jelačića u Vukovini obišli su dinamovci Luis Ibanez i domaći turopoljac Marcelo Brozović, koji su razgalili srca mnogobrojnih malih nogometaša uzrasta prstića i limača. Paralelno su održani treninzi mlađih prstića, koje vodi Davor Grubeša, i utakmica limača trenera i predsjednika kluba Tomislava Pedišića, kontra vršnjaka Gorice. Dinamove zvijezde izdržale su vjerojatno i više od stotinjak grupnih i pojedinačnih poziranja za fotografije, a zahvalu i čestitke za razumijevanje primili su od sportskog direktora Jelačića Vlatka Levara.

Hvalevrijedna akcija Ibaneza i Brozovića ostat će nezaboravan događaj za sve prisutne mlade igrače domaćina i Gorice. ali i mnogobrojnim roditeljima oba spola, te za ostale navijače Jelačića. Organizator posjete Ibaneza i Brozovića Jelačiću bio je bivši igrač kluba iz Vukovine Saša Matejčić (zanimljivo, danas predsjednik!), inače prijatelj prvospomenutog i dobar poznanik dečka iz obližnjeg Okuja.”

Marcelo Brozović u svojem lokalu u Velikoj Gorici 12. listopada 2019. s negdašnjim igračima Radnika i Turopoljca, svojim prijateljima. Snimio: Robert Lihtar, Brozovićev tast

Saša Matejčić je komentirao i aktualna događanja u amaterskom nogometu.

– Od nogometa apstiniramo kao vodeći u 1. ŽNL istok. Zbog koronavirusa špekulira se ovih dana da će amateri ispod trećih liga teško nastaviti natjecanje. Definitivna odluka mogla bi pasti već do 30. travnja. Također, govori se da u tom slučaju iz pojedinih liga nitko ne bi ispadao, a trenutačno vodeći mogli bi napredovati u jači rang. Mi u Jelačiću smo spremni na sve. Bilo bi idealno da odigramo prvenstvo do kraja pa da se o prvaku odluči na terenu. Mi o tome ne odlučujemo, a Jelačić ima momčad kvalitete za Jedinstvenu županijsku ligu, infrastruktura zadovoljava, a vrijedna Uprava je aktivna i sada, uz maksimalno pridržavanje uputa nadležnih u suzbijanju virusa – kazao je Matejčić.

– Travnjak se njeguje, uređuje se okoliš ali i unutrašnjost prostorija kluba. Kapetan momčadi Josip Matejčić (Sašin mlađi brat) predlaže da se na vrata domaće svlačionice stavi fotografija vukova kao asocijaciju na mjesto VUKOVI-na – dodao je predsjednik Jelačića.

Nadamo se da nikome u Jelačiću neće pasti na pamet, pa da na gostujuća vrata nalijepi recimo sliku umiljatih i simpatičnih ovčica ili zečeva. Pa da se onda ovi iz inata na utakmici pretvore u grizlije!

JOŠ I OVO…

P. S. Autoru SPORTSKOG VREMEPLOV Cityportala stižu reakcije na isti (pozitivne). Želimo pojasniti da nastojimo biti raznovrsni i pravedni prema klubovima ili pojedincima našeg podneblja u odabiru tema, ali vlastita arhiva diktira sadržaj. Nije ciljano da prednost možda imaju klubovi koje je autor pratio unazad tridesetak ili više godina.

Jučer je nazvao iskusni nogometni trener Vlado Horvat koji vodi Turopoljac i pitao, vjerojatno povodom objavljene reportaže o NK Turopolju, imam li u arhivi izvještaje s utakmica Turopoljca kontra Dinama Hidrel i Turopolja, kad se odlučivalo o prvaku i kad je bilo nazočno po oko 500 gledatelja. Morao sam se pošteno potruditi i pronaći izvještaj Stjepana Petraca s derbija Turopolje – Turopoljac, objavljenog 3. lipnja 2014., kojeg donosimo u cijelosti. Vlado, duguješ kavu! Bok.