Prijava

Vaša prijava

Jedan Nizozemac manje: Justin Mathieu više nije igrač Gorice

[]

Stigao je u veljači prošle godine, kao jedna od opcija za “pokrivanje” odlaska Iyayija Atiemwena u Dinamo, jer Justin Mathieu (24) stigao je s dobrim preporukama. U igračkom CV-ju stajali su nizozemski klubovi Go Ahead Eagles, Cambuur i Willem II, vidjelo se odmah da ima fini, mekani dodir, da je hitar… Međutim, nije se poklopilo. Samo 14 mjeseci poslije, usred borbe za povratak nogometa na terene, Mathieu je raskinuo ugovor s Goricom.

Iza njega ostaje 27 nastupa u dresu Gorice, u kojima je upisao pet asistencija u HNL-u, dok je svih pet golova zabio u dvije utakmice Kupa Hrvatske, u pobjedama nad niželigašima Zagorcem (10-0) i Zagrebom (8-0). Ukupno gledajući prilično mršav učinak za igrača koji je trebao donijeti kvalitetu više, pa i ne čudi rastanak i prije završetka ove neobične sezone. Uostalom, i sam je Justin priznao u jednom nedavnom razgovoru:

– Ne, nisam zadovoljan onim što sam dosad pokazao u dresu Gorice! Siguran sam da sam puno bolji igrač nego što se po ovome u Gorici može zaključiti i nadam se da ću to i dokazati.

Stigla je, međutim, situacija s koronom, stiglo je simpatičnom Justinu, veselom i duhovitom tipu, i dijete, pa je zajednička odluka bila da se ugovor raskine. I da svatko krene svojim putem. Gorica je istovremeno, recimo i to, treninzima priključila Martina Šrolera, koji je od zime na posudbi u drugoligašu Sesvetama, zajedno s Gancem Nasiruom Morom. Šroler je ta pozicija, na kojoj je dosad nastupao Mathieu, možda stigne i nova šansa, nakon svih nevolja s ozljedama i bolestima…

Gorica je tako ostala na dvojici Nizozemaca, Justin će najviše nedostajati Joeyu Suku i Matthewu Steenvoordenu. Zasad je Mathieu bez kluba, kreće u potragu za novom destinacijom, a Gorica nastavlja trenirati u posebnim okolnostima. I pripremati se, nadamo se, za povratak natjecanju!