Prijava

Vaša prijava

U Splitu od koronavirusa preminuo još jedan štićenik Doma za starije i nemoćne

['Istra', 'koronavirus']

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 127 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom.

Nažalost, prema izvješću KBC-a Split tijekom prijepodneva 26.4.2020. preminula je muška osoba rođena 1951. godine. Preminula osoba je bila korisnik Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko kroničnih bolesti osoba je bila pozitivna i na Covid-19 infekciju.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Istarski stožer u priopćenju navodi da u posljednja 24 sata nije registrirana nijedna novooboljela osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

"Ponovno smo u 'negativnom nizu', jer već pet dana zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih, odnosno pozitivnih na koronavirus", priopćio je tamošnji stožer.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze iz 54 uzeta brisa.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

"Od jutros imamo još dvije osobe pozitivne na koronavirus pa je ukupan broj zaraženih osoba od početka epidemije na području Šibensko-kninske županije 86. Obje osobe su vezane uz kninsku bolnicu. Jedna osoba je s područja Grada Drniša obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom. Druga je osoba s područja Općine Biskupije, a riječ je o pacijentu kninske bolnice koji nije imao simptome ali je naknadno testiran. Do danas se oporavilo 34 osobe", priopćili su iz stožera.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije 85. S današnjim danom izliječenih je 34 od kojih najviše, njih 20 sa području Grada Zadra, petero izliječenih je sa područja Grada Biograda , troje iz Općine Sveti Filip i Jakov, dvoje sa područja Grada Benkovca te po jedna osoba sa područja Općine Pakoštane, Preko, Kukljica i Škabrnja.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji 12. dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Jučer je iz Županijske bolnice Čakovec otpuštena jedna osoba, a preostale tri oboljele osobe su dobrog općeg stanja. Ukupno je obavljeno 369 testiranja.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Nakon što u subotu nije bilo novooboljelih, u nedjelju je zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije, izvijestili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 46, a ozdravilo je ukupno 30 osoba.

Posljednja novooboljela osoba je muškarac srednjih godina koji je bio bliski kontakt prethodno oboljele osobe i bio je u mjeri samoizolacije. Trenutno je dobrog općeg stanja i u Općoj je bolnici Varaždin, u kojoj je trenutno na liječenju 14 pacijenata, dok se dvije osobe s  područja županije liječe u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. 

Iz Stožera su izvijestili i da su u protekla 24 sata testirane 33 osobe, što znači da su dosad ukupno uzeti brisevi 1183 osobe. Covid-19 pozitivna je svaka 26. osoba, odnosno 3,9 posto testiranih.

U mjeri samoizolacije trenutno je 1249 osoba, a prema podacima PU varaždinske, samo u protekla 24 sata zabilježena su nova četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije te 39 slučajeva kretanja bez potrebne e-Propusnice.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji već osmi dan nema novozaraženih koronavirusom pa je ukupni broj pozitivnih i dalje 110, a još je 11 osoba ozdravilo i sada ih je ukupno 38, priopćio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije na analizu je iz Dubrovačko-neretvanske županije u Zagreb poslano je 1610 uzoraka. Negativni su rezultati preostala 44 uzorka poslana u petak te još 32 uzorka poslana u subotu.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 18 pacijenata pozitivnih na Covid-19, od kojih 11 na Odjelu za infektologiju i dva u Jedinici intenzivnog liječenja. Pet pozitivnih smješteno je u izdvojenom bolničkom objektu u dubrovačkom studentskom domu.

Pod mjerom samoizolacije je ukupno 363 stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije, a nije bilo novih kršenja ove mjere te ih je ukupno 22.

Iz županijskog stožera i dalje apeliraju na građane da se nastave pridržavati propisanih mjera, kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 26. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Novozaraženih u nedjelju nema ni u Koprivničko-križevačkoj županiji.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je i dalje ukupno 39 oboljelih osoba, javili su iz tamošnjeg stožera.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U posljednjih 11 danas na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije zabilježena nijedna nova osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Svi nalazi jučer testiranih 78 osoba negativni su, te je i dalje 30 oboljelih osoba, četiri su na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu, 14 ih je na kućnom liječenju, jedna osoba je na liječenju u Zagrebu, 10 je izliječeno, a umrla je jedna osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, što je već peti dan bez novozaraženih na tom području. 

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Novozaraženih u nedjelju nema ni u Koprivničko-križevačkoj županiji.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je u nedjelju da u protekla 24 sata nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

"Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do nedjelje, u 11 sati evidentirano je 127 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom", navodi se u priopćenju županijskog stožera.

Ističe se da čak pet dana nije bilo novooboljelih.

Na području te županije, ukupno je izliječeno 45 osoba, a tri su osobe umrle.