Prijava

Vaša prijava

Kako je u Novigradu možda i začeta uspješna litavsko-gorička suradnja…

[]

I to smo doživjeli. HNK Gorica je započela pripreme za nastavak prvenstva krajem travnja, a nastavlja raditi u svibnju. U normalnijim vremenima treninzi bi startali u zimskim mjesecima, po snijegu i ledu i, prema mogućnostima, negdje u toplijim krajevima, na moru.

Kao što je to Gorica obavila 2013. godine u Novigradu, u Istri. Igrači, stručni stožer i vodstvo tada još drugoligaša Gorice, sedam su dana, od 10. veljače, boravili u hotelu Maestral. Predsjednik Nano Črnko morao je u to vrijeme u Zagrebu, u Rusanovoj, obaviti plenum klubova 2. HNL, pa je vođa puta bio tada tajnik Amir Drapić, a glavni šef je kasnije stigao u Novigrad. U stručnom stožeru Gorice bio je prvi trener Samir Toplak, danas trener prvoligaša Varaždina, zatim zamjenik Darko Kauzlarić, trener vratara Siniša Klafurić i fizioterapeut Goran Ilečić. Ekonom je bio Niko Biljan.

Momčad je imala na raspolaganju izvrsne uvjete, od bazena i teretana luksuznog hotela, nekoliko prirodnih terena i onaj s umjetnom travom u obližnjem mjestu Dajli. Treniralo se i dva puta dnevno, te igrale test utakmice, pa i ona sa Žalgirisom. Možda su baš tada uspostavljeni prvi kontakti s ljudima iz Litve. Evo dolje kako je 12. veljače 2013. najavljena prijateljska utakmica Gorica – Žalgiris, kao i izvještaj s iste, iz kojeg se može saznati tadašnji kadar igrača Gorice.

Spomenimo i prijateljsku utakmicu Gorica – Sarajevo. Igralo se u Umagu, prilikom povratka kući. Sarajlije, kao članovi elitnog razreda nogometa u Bosni i Hercegovini, slovili su kao veliki favoriti, ali Gorica je odigrala odlično, sve osim realizacije. Zabiti i proslaviti se mogli su Abramović tri puta, Grgurović, Pejić i Galić, ali ostalo je 0-0.

Velikogorička ekspedicija je u Novigradu bila oduševljena svime što se nudilo u vrhunskoj usluzi hotela Maestral, a odrađeno je i sve planirano. Goričane je, također, obradovala posjeta bivšeg trenera Damira Milinovića iz Rijeke, koji je tada preuzeo nogometaše Novigrada. Jedino je bila šteta što je onaj drugi Damir, koji se preziva Milanović, ostao doma.

Osim nogometa, bilo je i drugih zanimljivih događanja u Novigradu, kao posjeta delegacije Gorice novoizabranom najboljem sportašu Hrvatske za 2012. godinu i zlatnom olimpijcu Giovanniju Cernogorazu. Giovanni je prekrasno ugostio Črnka, Miljenka Ražova i društvo pa stavio oko vrata zlatnu medalju i donio na stol pokal Sportskih novosti. O tome svjedoči i fotografija dolje.

Na kraju, nadamo se da će ove nedaće s virusom završiti što prije i da će se prvoligaško prvenstvo završiti na regularan način. Još da Gorica izbori euronatjecanje!! Onda bi se usudili predložiti prvom čovjeku kluba Neni Črnko da na nove pripreme momčad opet odvede u Novigrad. Pa da vide Litavci gdje se kovala elita i gdje je boravio njihov Žalgiris. I odmah da se izjasni potpisnik ovih redaka. Za novi odlazak u Istru je prestar. Lijepo je i samo se prisjetiti prekrasnih trenutaka u životu.