Prijava

Vaša prijava

Bobičasto voće, razvrstaj se! U Distributivni centar stiže stroj od 1,6 milijuna kuna

[]

Vrijeme je kad se troškovi uglavnom režu, ali mi smo bez obzira na to odlučili krenuti u nabavku sofisticiranog stroja, i to zbog potreba i zahtjeva proizvođača jagodastog povrća, koji u Zagrebačkoj županiji proizvode oko 200 tona, objasnio je direktor Hrvoje Bunjevac odluku da se Distributivni centar za voće i povrće obogati strojem za sortiranje bobičastih i jagodičastih plodova.

Stroj je vrijedan 1,6 milijuna kuna, a plan je da stigne krajem svibnja. Proizvodi se u Njemačkoj i prvi je takve vrste u Hrvatskoj, a osposobljen je za sortiranje i pakiranje borovnica, aronija, kupina, malina, ribizla…

– Budući da se radi o mladim nasadima i da se oni iz godine u godinu povećavaju, očekuje se da će ta količina bit znatno veća. Svi smo itekako svjesni važnosti razvoja proizvodnje domaće hrane – rekao je direktor Bunjevac.

Kroz Distributivni centaru Rakitovcu, na domaće i EU tržište prošle je godine plasirano 40 tona borovnica iz Zagrebačke županije. Novi, sofisticirani stroj omogućit će da se i poveća broj kupaca, onih koji traže da se voće sortira po tvrdoći, veličini, boji…  Ovaj stroj upravo to omogućava.