Prijava

Vaša prijava

Sjajna ekipa Judo teama Fuji i ove godine na Wingsima

[]

Da su stvari išle svojim uobičajenim tijekom danas bismo trčali u Zadru. Ali nisu. Korona je prekinula sve što je mogla posljednjih više desetaka dana, pa tako i sportske manifestacije. No, Wings for life je više od sporta. Humanitarna je to manifestacija koja okuplja velik broj onih koji trče za one koji ne mogu. Kako bi jednog dana možda dobili priliku prohodati. I ove godine, mnogi su uplatili startnine koje u stopostotnom iznosu idu za istraživanja koja će pomoći u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine. I većina je unatoč ponudi organizatora za povratom, odlučila donirati taj iznos. A organizatori nisu bili nezahvalni, nego su svakom donatoru poklonili dva vaučera, kako bi danas ipak trčali. Putem aplikacije. I sve je bilo isto. Ali ništa isto nije.

 

Treća godina Judo teama Fuji

Ovu utrku trči svatko za sebe, i ono što je najuzbudljivije, ne znaš gdje ti je cilj. Dobro, ne samo za sebe, možeš trčati i za jedan od timova. Velika Gorica od 2018. godine ima tim koji nije jedan od onih koji će vam nuditi hrpe sponzorskih mamaca da bi im se pridružili, nego je to tim za koji se trči! Riječ je o Judo temu Fuji, na čelu s kapetanicom Marinom Drašković. Da, da s divnom ženom koja je s Judo klubom Fuji već postigla sjajne stvari! I prije tri godine pokrenula je priču vezanu uz Wingse, tim koji smo već spomenuli, okupila se grupa entuzijasta, i krenuli smo tog 07.svibnja 2018. od zadarskih zidina, pa do kud nas noge i kotači na kolicima nose.

Tako je bilo i prošle godine kad je tim već opasno narastao po broju članova, i među oko tri tisuće timova naš Fuji bio je ukupno 90.! Veselili smo se druženju u Zadru i ove godine, no, sad nastupa priča s početka. Korona. Nema ničega, nema ni Wingsa.

I to što nema! Organizatori podijelili vaučere, upute, i krenule su pripreme. A tim nam je opet okupio impresivnu brojku. Trčalo se diljem Hrvatske, ali i izvan nje – za Fuji, za one koji ne mogu u cijelom svijetu. Dio Judo teama Fuji odabrao je lokaciju na pisti ZTC-a u Velikoj Gorici, nemojte nas kritizirati jer smo desetak sekundi iskoristili za zagrljaj i zajedničko fotkanje, koroni unatoč.

Mobiteli spremni, aplikacije spremne, Fuji spreman! Odbrojavanje je počelo, nema Krila Oluje, nema mora, nema himne, nema tisuća ljudi oko nas, ali ima volje, želje, ljubavi i humanosti! 13 je sati, krećemo! I svatko tko je jednom trčao Wingse zna kako to izgleda, kad krenete, imate pola sata fore pred presretačkim vozilom, a onda ono kreće, prvo 14km/h, a onda sve brže. I to je ta čarolija. Nikad ne znaš do kuda ćeš stići. Danas nas je lovilo virtualno presretačko vozilo, aplikacija je malo zafrkavala, ali svejedno učinjeno je još jedno humano djelo, trčali smo za one koji ne mogu!

 

A što kaže pokretačica ove predivne goričke priče Marina Drašković?  “Mene je oduševilo koliko duha je u ovoj utrci unatoč tome što ju nismo trčali među hrpetinom ljudi. Valjda nam je bilo dovoljno to što znamo za koga trčimo. Opet su pali rekordi, ali o brojkama ćemo kad sve bude službeno, svatko je svakako opet išao debelo preko svojih mogućnosti. Ostaje malo gorak okus zbog aplikacije koja je mnogima zabilježila manje kilometara nego što su prošli, ALI opet najbitnije je da smo, nas 51 član tima skupili 1252 eura za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Meni je ovo prva utrka da sam gurala nekoga u kolicima.  Lana je bila odličan suvozač pa mi je bilo lakše… Iduće godine guram njenu sestru tako da mislim da se moram naviknuti da ću u budućnosti na Wingsima gurati kolica. Taj element je dodao dodatnu zabavu u trenucima kad ti je već baš teško. Iako je meni jako rano postalo teško, stalno sam si mislila, pa kak da stanem? Pa tu sam više radi Lane, ne toliko radi sebe.

Ipak, osjećaj nakon trke je na kraju full sličan kao nakon one u Zadru.” – kaže Marina.

A kako i ne bi bio sličan osjećaj kad učiniš jedno tako veliko i humano djelo. Naravno Judo team Fuji čeka vas i sljedeće godine na utrci Wings for life, i vjerujemo da ćete nam se pridružiti. Možete i hodati ako ne volite trčati, a s treninzima krenite još danas! Bez izgovora, ova cijela priča je za one koji ne mogu, ni hodati, ni trčati…

Galerija fotografija: