Prijava

Vaša prijava

Hoće li korona zaustaviti i naše malonogometaše?

[]

Malonogometna ljetna liga Turopolja i Posavine ove 2020. trebala je imati šesto izdanje, koje je upitno zbog koronavirusa. Natjecanje je startalo u lipnju 2015. godine. Sudjelovale su momčadi Donjeg Podotočja, Jagodnog, Orla, Bukevja, Novog Čiča, Kuča, Ribnice, Želina, Čičke Poljane i Lazina. Pokrovitelj lige bio je Mjesni odbor Novo Čiče i predsjednik Nikola Šimac, a voditelji Franjo Jergovski i Jakov Marković. Već u 1. kolu sastali su se u Novom Čiču domaćin i momčad iz Kuča, glavni favoriti natjecanja. Kuče je slavilo 1-0 golom J. Dolibašića.

Pojedina kola igrala su se uvijek u drugom mjestu pred nekoliko stotina gledatelja. Svi su čekali kiks lidera Kuča, a to se dogodilo u 5. kolu, kad su u Lazinama budući prvaci odigrali iznenađujućih 2-2. Pratnja to, međutim, nije iskoristila jer su i drugi bili okrznuti.

U 6. kolu Kuče je i palo. Igralo se pred 300 gledatelja po paklenoj vrućini od 40 stupnjeva, a slavili su dečki iz Jagodnog. Heroj je bio Petar Vukadin, strijelac jedinog pogotka i igrač utakmice.

Poraz, međutim, u konačnici nije bio koban za momčad iz Kuča. Konačni redoslijed izgledao je ovako: 1. Kuče (20 bodova), 2. Novo Čiče (18), 3. Čička Poljana (15), 4. Bukevje (15), 5. Ribnica (14), 6. Jagodno (13), 7. Orle (11), 8. Podotočje Donje (8), 9. Lazina Čička (6), 10. Želin (4). Za Kuče su igrali: Trputec, Zagorac, Milatović, Jakovljević, Berković, Cavrić, V. Lučić, J. Dolibašić, Tomić, M. Fabijančić, I. Fabijančić i J. Lučić.

Kuče je i u narednim godinama osvajalo titule prvaka, a bilo je i apsolutni pobjednik u srazu s prvakom Vukomeričkih gorica. MNL Turpolja i Posavine se kasnije brojčano proširila za Strmec Bukevski, Veleševec, Gornje Podotočje, Turopolje…