Prijava

Vaša prijava

Grad objavio javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima pogođenima pandemijom COVID-19


Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19. Jedna je to od mjera Grada za pomoć gospodarstvu, a zahtjevi gospodarstvenika zaprimaju se od ponedjeljka, 11. svibnja, u 10 sati do 22. svibnja.

U proračunu Grada Velike Gorice za pomoć gospodarstvenicima osigurano je 2 milijuna kuna za mikro i male poduzetnike te obrtnike kojima je odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnim djelatnostima i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH potpuno ili djelomično obustavljena gospodarska aktivnost. Potporu mogu koristiti subjekti koji imaju najmanje jednu zaposlenu osobu u punom radnom vremenu, oni koji nisu u blokadi te subjekti koji do dana donošenja odluke nacionalnog Stožera nemaju dugovanja prema Gradu Velikoj Gorici te trgovačkim društvima i ustanovama u vlasništvu Grada.

Visina potpore ovisi o broju ostvarenih bodova i broju zaposlenih. Maksimalni iznos potpore po zaposlenom može biti 3.000 kuna. Maksimalni broj zaposlenih za obračun potpore, po obrtu ili trgovačkom društvu je pet.

Zahtjev za dodjelu potpore obrtnici i poduzetnici podnose Gradu Velikoj Gorici, Upravnom odjelu za poduzetništvo, investicije i fondove EU elektronskim putem na e-mail adresu: poduzetnistvo@gorica.hr.

Svi ostali detalji javnog poziva dostupni su na mrežnim stranicama Grada Velike Gorice.