Prijava

Vaša prijava

Prebrzo vozilo 38 vozača, a troje upravljalo vozilom u alkoholiziranom stanju


Tijekom proteklog vikenda pojačano je nadziran promet na goričkom području. Prebrzo je vozilo 38 vozača, a troje ih je upravljalo vozilom u alkoholiziranom stanju. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 53-godišnjaku, koji je zaustavljen u subotu oko 23 sata u mjestu Ogulinec.

– Dolaskom do kbr.32 Zagrebačke ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otrježnjenja i protiv istog je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu – poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba lakše je ozlijeđena. Policijske ophodnje bile su angažirane i oko provjera samoizolacije.

Vozači mopeda i motocikala ovaj vikend bili su pod posebnim nadzorom. No, među njima nije zabilježen niti jedan prekršaj.

Policija je napisala i deset kazni biciklistima uglavnom zbog prekršaja vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme vožnje noću izvan naselja.