Prijava

Vaša prijava

Prvi momčadski trening Gorice nakon korone u izravnom TV prijenosu!

[]

Dva tjedna treninga, prvih 12 radnih dana, iza je nogometaša Gorice. Lijepih dva tjedna, jer konačno su se vratili nogometu, sastavnom dijelu svojih života, nakon duge i dosadne pauze uzrokovane korona ludilom. Pa makar i u prilagođenom obliku, užitak je vratiti se treninzima, lopti, travnjaku… Treniralo se u manjim skupinama, uvodna faza donosila je i značajna ograničenja, no sad je došlo vrijeme i za puni pogon.

“Dečki, odsad na treninge dolazimo s kostobranima!”, stajalo je u poruci koju je trener Valdas Dambrauskas poslao svojim igračima.

A to znači samo jedno – kreću pravi, normalni treninzi! Ponovno će se cijela momčad okupiti na istome mjestu u isto vrijeme, nema više skupina, trojki i četvorki, kreće se “tutta forza”. Ne planiraju se, naravno, žestoki startovi, kostobrani su ovdje više poslužili kao sintagma koja opisuje trenutak u kojem se vraća nogomet u punom smislu, s duelima, bez one famozne socijalne distance, koja je u normalnom svijetu nogometa apsolutno nepoželjna.

Trener Valdas Dambrauskas konačno će moći raditi na taktici, budući da se dosad treniralo u manjim skupinama

Prvi trening u punom sastavu trener Dambrauskas sazvao je za ponedjeljak u 18 sati, a da bi cijela stvar malo dobila i na glamuru, pobirnut će se – televizijske kamere. Hrvatska nogometna televizija, naime, u sklopu svog novog projekta dolazi s opremom na trening, koji će prenositi uživo u svom programu. Potrajat će taj “live” nekih 40-ak minuta, izmjenjivat će se gosti u improviziranom studiju, govorit će i predsjednik, i sportski direktor, i trener, i igrači…

Šira publika tako će moći iz prve ruke vidjeti način na koji radi litavski trener na klupi Gorice. Spletom okolnosti, Valdas Dambrauskas i nakon tri mjeseca je praktički nepoznat domaćoj nogometnoj javnosti, predstavio se samo kroz one tri utakmice koje je vodio uoči stanke, u pobjedi nad Istrom (3-0), remiju s Varaždinom (2-2) i porazu od Lokomotive. A imat će se tu što vidjeti! Valdas je iznimno zanimljiv tip trenera, s načinom rada koji igračima gotovo u pravilu odgovara. Uključuje to puno rada s loptom, cijeli niz energičnih i zanimljivih vježbi, puno malih nogometnih natjecanja kroz koja se razvija i brzina, i tehnika, i snaga… Zanimljivo i za gledati, kamoli za sudjelovati, bit će zanimljivo i za kamere.

Ivan Banić došao je iz drugoligaša Rudeša, bit će konkurencija kapetanu Kahlini, ali i Čoviću te Išeku

Uklopio se već lijepo i Ivan Banić, jedini igrač kojeg je bilo koji hrvatski prvoligaš doveo tijekom stanke zbog epidemije. Dojučerašnji golman Rudeša, po novome konkurencija Kahlini, Čoviću i Išeku, puno pokazuje na treninzima, daje za pravo onima koji su tvrdili kako se ovdje radi o vrlo ozbiljnom golmanu. Priključila su se i trojica koja su nakon povratka u Hrvatska morala u samoizolaciju, prvo Mudrinski, zatim Hamad, a kao posljednji i Steenvoorden, svi će oni biti na ovom “televizijskom” treningu. Manjih problema ima s ozljedama, nekako je to i normalno nakon svega, ali treniraju svi, ovako ili onako. Uključujući i četvoricu koja su se vratila s posudbi u Sesvetama, Hrvatskom dragovoljcu i Kurilovcu – Martin Šroler, Nasiru Moro, Antonio Bakula i Juraj Spudić.

Dario Špikić se pod kontrolom novog kondicijskog trenera Krešimira Šoša priprema za povratak nakon teške ozljede

Prvenstvo bi opet trebalo krenuti prvog vikenda u lipnju, završetak je planiran za 25. srpanj, a Gorica će krenuti s tri uzastopna gostovanja, kod Belupa, Intera i Osijeka. Koliko drukčija, bolja ili lošija Gorica, tek ćemo vidjeti, jer pravi treninzi, oni taktički, tek počinju. U nešto manje od mjesec dana stići će Dambrauskas puno toga posložiti, a pomoći će i planirane prijateljske utakmice. Protivnici zasad nisu potvrđeni, ali plan postoji, a igralo bi se, logično, protiv prvoligaša.